Άνω των 3000 ακίνητων βραχυχρόνιας μίσθωσης ενοικιάζονται νόμιμα στην Πάρο!

Πάρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, εστίασε το ενδιαφέρον του στα επίμαχα ακίνητα, ζητώντας, μάλιστα, να μάθει τον ακριβή αριθμό αυτών που λειτουργούν σήμερα χωρίς Αριθμό Μητρώου (ΑΜΑ).

«Η εκτίμησή μας είναι πως πρόκειται για περισσότερα από 35.000 ακίνητα – και όχι 25.000 που λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία μέτρησε μόνο όσα είναι «καρφιτσωμένα» στην AirBnb – τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να επιστρέψουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις, βοηθώντας το σύστημα να… αναπνεύσει», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Ανδρέας Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει συζητήσεις με όλες τις εταιρίες που εμπλέκονται στην οικονομία του διαμοιρασμού, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα στο σχετικό… ξεκαθάρισμα.

Μοντέλο ΣΔΙΤ

Με θετικό μάτι φέρεται να βλέπει η κυβέρνηση την πρόταση της ΠΑΣΥΔΑ να αξιοποιήσει τα περισσότερα από 120.000 εγκαταλελειμμένα ακίνητα, ιδιοκτησίας των δήμων ή του Δημοσίου γενικότερα, εφαρμόζοντας μοντέλο ΣΔΙΤ για την κάλυψη της στεγαστικής ανάγκης φοιτητών, εποχικών εργαζομένων ή επαγγελματιών.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η Κρήτη «μετρά» σήμερα τις περισσότερες ενεργές αγγελίες σε όλη την Ελλάδα (22.585), σχεδόν τις διπλάσιες από αυτές που διαθέτει η Αθήνα (11.355), ενώ η Πάρος βρίσκεται στην 9η θέση με 3051 ενεργές αγγελίες!

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.