PAWS: Προχωράμε δυνατά!

Πάρος

Οι εργασίες κατασκευής από τον PAWS του νέου σύγχρονου καταφυγίου ζώων συντροφιάς στην Πάρο (θέση Μαράθι), προχωράνε ταχύτατα!

Αφού ολοκληρώθηκε η περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου και όλων των έργων υποδομής (εκσκαφές, διανοίξεις κλπ), κατασκευάσθηκαν οι 10 βάσεις σκυροδέματος για τα κτίρια και τα κλουβιά των ζώων καθώς και 2 από τους 10 πετρόκτιστους τοίχους που θα τα περιβάλλουν. Σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιποι.

Παράλληλα, μετά την έκδοση όλων των από τον Νόμο προβλεπόμενων αδειών, εκδόθηκε και η άδεια ίδρυσης του καταφυγίου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Με αυτή την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μεγάλους χορηγούς και δωρητές μας και συγκεκριμένα το κοινωφελές ίδρυμα «Ι. Σ. ΛΑΤΣΗΣ», την τσιμεντοβιομηχανία «LAFARGE», καθώς και την εταιρία «KMS-ISOBOX» για την σημαντική στήριξη και συμβολή τους στο έργο μας. Καθώς επίσης και πολλούς άλλους δωρητές ιδιώτες και μη, οι οποίοι επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Στόχος όλων μας είναι το νέο καταφύγιο του νησιού μας να  λειτουργήσει πριν τον ερχόμενο χειμώνα!

Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με τις άλλες φιλοζωϊκές, επιτελούν τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο στην Πάρο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε όλο και λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους. Γεγονός το οποίο και αναγνωρίζεται από τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες τους νησιού. Ο σύλλογός μας διαχειρίζεται καθημερινά τουλάχιστον 40 σκυλιά στο προσωρινό καταφύγιο που λειτουργεί, ενώ εθελοντές του ταΐζουν καθημερινά 400 περίπου γατιά σε όλη την Πάρο σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Από το υπάρχον καταφύγιο, περνούν και οδεύουν προς υιοθεσία εκατοντάδες σκυλιά και γατιά ετησίως. Με λίγα λόγια, ο σύλλογός μας καλύπτει όλο τον κύκλο ζωής της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην Πάρο, από την περισυλλογή τους μέχρι την υιοθεσία τους σε φιλόζωες οικογένειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κόστος κάθε υιοθεσίας μπορεί να φτάσει μέχρι και 300 ευρώ ανά ζώο, όπως προκύπτει από τις από τον Νόμο υποχρεωτικές διαδικασίες (πχ ηλεκτρονική σήμανση, εμβολιασμοί, ενδεχόμενη θεραπεία και κτηνιατρική φροντίδα, έκδοση διαβατηρίου, κόστη μεταφοράς και προσωρινής φιλοξενίας κλπ).

PAWS_2.JPG

Αυτά τα κόστη καλύπτονται όσο αυτό είναι δυνατό από την ανάδοχη οικογένεια, ενώ ο σύλλογός μας καλύπτει τα υπόλοιπα. Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δαπανών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για ζωοτροφές, ιατρικά έξοδα, υιοθεσίες, μεταφορές ζώων και εξοπλισμού, κόστη διαχείρισης και λειτουργίας του καταφυγίου κ.ά., ανέρχεται στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 70-80.000 ευρώ το χρόνο!

Σαν μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση, οι πόροι του συλλόγου μας προέρχονται από χορηγίες και δωρεές, ενώ η λειτουργία του γίνεται από εθελοντές. Ο δήμος συμμετέχει σε ετήσια βάση με το σχετικά μικρό ποσό των 7.000 ευρώ, που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% των συνολικών μας δαπανών. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η κατασκευή του νέου καταφυγίου στο Μαράθι, χρηματοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές. Οι σημαντικοί αυτοί ιδιώτες χορηγοί, παρακολουθούν και ελέγχουν μέχρι λεπτό του ευρώ τη διαχείριση των δωρεών τους, η οποία είναι απολύτως διαφανής. Επί πλέον, τα οικονομικά που αφορούν την καθημερινή διαχείριση της λειτουργίας του συλλόγου μας, είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Όσοι λοιπόν αναγνωρίζουν αυτή μας την προσπάθεια και θέλουν να βοηθήσουν το έργο μας, μπορούν να καταθέτουν τη δωρεά τους στον λογαριασμό μας:

στην ΑLPHA BANK: GR36 0140 6250 6250 0210 1069 137 ή μέσω του PAYPAL: paws@paws.gr.

Ρ. Ελευθεριάδου

Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου - PAWS

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.