ΝΑΟΥΣΑ ΣΟΣ-SOS-ΣΟΣ-SOS

Πάρος

Από τον αναγνώστη μας κ.Νικόλαο Μ. Γαβαλά πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Από τον αναγνώστη μας κ.Νικόλαο Μ. Γαβαλά πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

"Κάνοντας μια βόλτα στην Νάουσα, διαπίστωσα ότι η κατάσταση της καθαριότητας που παρατηρώ από τις αρχές του καλοκαιριού δεν έχει αλλάξει και μάλιστα όλο και χειροτερεύει, μέχρι που έχει φτάσει στο σημείο του υγειονομικού κινδύνου. Στην αρχή δεν μιλούσα διότι πίστευα ότι γίνονταν παιχνίδια πολιτικά, και οτι μετά από την προεκλογική περίοδο θα άλλαζαν, αλλά δυστυχώς, όπως προανέφερα, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι!

Βλέπω από καιρό κάποιες αναρτήσεις του νυν προέδρου στο facebook με τίτλο ΕΠΕΙΓΟΝ, και για να πάρω μια διευκρίνηση, σήμερα, 21 Αυγούστου, πήρα τηλέφωνο τον τοπικό πρόεδρο, όπως πάντα έκανα, για να δηλώσω τα παράπονα και τις παρατηρήσεις μου. Πληροφορήθηκα προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι εκείνος και όλο το τοπικό συμβούλιο, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν και να καθοδηγήσουν τους υπάλληλους της καθαριότητας! Έμαθα ότι όλες οι οδηγίες πρέπει να βγαίνουν από τα κεντρικά της Παροικιάς, από τον κ. Κυριάκο Λουκή, τον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου Πάρου.

Εμείς εδώ στην Νάουσα, και πιστεύω και στα άλλα χωριά της νήσου, είμαστε μαθημένοι να πιάνουμε τον πρόεδρο η τους συμβούλους του τοπικού και να εκφράζουμε τα παράπονα μας, και να δηλώνουμε καταστάσεις που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Είμαστε μαθημένοι στο να μιλάμε με αυτούς που ΕΚΛΕΞΑΜΕ με την ψήφο μας—με αυτούς που η πλειοψηφία του χωριού διάλεξε. Χωρίς να έχω κάτι εναντίον του κυρίου Λουκή, δεν θυμάμαι να υπήρχε το όνομα του σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Δεν άκουσα ποτέ ότι κάποιος ψήφισε τον κ. Λουκή τον οποίο δεν γνωρίζω, και αν τον περάσω στο δρόμο δεν θα έχω ιδέα ποίος είναι! Δεν είναι ο κύριος Λουκής η και οι άλλοι υπεύθυνοι στην Παροικία μόνιμοι κάτοικοι της Νάουσας. Αμφιβάλλω αν ο κάθε υπεύθυνος του Δήμου ξέρει να καθοδηγήσει τον υπάλληλο σε σημεία στην Νάουσα που χρειάζονται προσοχή. Δηλαδή, ο κύριος Λουκής, και ο κάθε κύριος στα γραφεία, ξέρουν, γνωρίζουν την Νάουσα; Έρχονται στην Νάουσα, ζουν εδω; Βλέπουν την σημερινή κατάσταση καθαριότητας σε καθημερινή βάση; Τα παιδιά τους παίζουν στους λερωμένους και λαδωμένους δρόμους του χωριού ή στην απαράδεκτα βρόμικη παιδική χαρά (κήπος) της Νάουσας; Η λιμνούλα κάτω από την γέφυρα είναι σε άθλια κατάσταση, και οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις οδηγίες που πήραν από την Παροικιά, κλάδευαν, δίπλα από την λίμνη, τα δενδρίλια στα ΤΑΞΙ! ---Απο τα μακρινά γραφεία της Παροικιάς δεν μπορεί να ρυθμίζεται η καθαριότητα και η καθημερινότητα της Νάουσας.

Γι'αυτό τον σκοπό δεν υπάρχει τοπικη επιτροπή; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ, "Πρόεδρο έχετε, τοπικό έχετε, τα παραπονά σας σ'αυτούς" απο τη στιγμή που έχει ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ από τους τοπικούς κάθε αρμοδιότητα! Για γέλια είμαστε ή για κλάμματα! ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.—Θέλουμε να πιάνουμε τον Γιώργο, την Μαργαρίτα, τον Παντελή, την 'Αννα, και εν ολίγοις αυτούς που, ως Ναουσαίοι, ψηφίσαμε. Θέλουμε αυτούς που ζουν στην Νάουσα, που την αγαπούν και την πονούν. Αν δεν έχουν οι τοπικοί το δικαίωμα να ρυθμίζουν την καθαριότητα του χωριού, γιατί υπάρχουν; Ποια δικαιώματα έχουν ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ; Το σύστημα αυτό, το ότι πρέπει να απευθυνόμαστε στην κεφαλή στην Παροικιά, δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά, όπως και μαρτυρούν οι άθλιες καταστάσεις στην Νάουσα.

Πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξουν, και να έχουν το δικαίωμα να οδηγούν τους υπάλληλους καθαριότητας οι τοπικοί ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ! Επαναλαμβάνω ότι η κατάσταση στην Νάουσα είναι ντροπή για μας, είναι ντροπή για τον κ. Δήμαρχο, ειναι ντροπή για όλο το νησί!

Ζητούμε αλλαγές—και ΑΜΕΣΟ ΛΟΓΟ και επαφή με τους ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ και όχι να παίρνουμε τηλέφωνο στο 22840-21…. Μπλα μπλα μπλα!

Ευχαριστώ

Νικόλαος Μ. Γαβαλάς

'Αγιοι Ανάργυροι, Νάουσα"

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.