Κ.Ροκονίδας: "Για μας η ανάπτυξη έχει αποδέκτη"

Πάρος

Με αφορμή την αναφορά του δημάρχου ότι «όλοι οι εκλεγμένοι  θέλουν την ανάπτυξη και νοιάζονται για τον τόπο και για το λόγο αυτό χρειάζεται συναίνεση», ο Κ. Ροκονίδας είπε:  «Για μας η ανάπτυξη έχει αποδέκτη. 

Το δικό μας κριτήριο, όπως τονίσαμε πολλές φορές προεκλογικά, είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των πολλών σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των λίγων και η επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του νησιού προς όφελος του παριανού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις με τον Ν. 4623/2019 και τις συνεχιζόμενες τροπολογίες είπε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε παραπέρα. Θα μας δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια να αναφερθούμε αναλυτικά στις νέες ρυθμίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι στο όνομα της «κυβερνησιμότητας», στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλες τις επιτροπές και τα ΔΣ των Νομικών προσώπων του Δήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα δίνεται η απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, ανατρέποντας με τρόπο βίαιο τη λαϊκή ετυμηγορία. Για παράδειγμα ενώ ο παριανός λαός μας έδωσε το 49% στην 7μελή οικονομική επιτροπή θα έχουμε 2 μέλη δηλαδή το 28,5% των μελών της επιτροπής !  Από την άλλη προωθούνται στην Οικονομική Επιτροπή  μια σειρά από αρμοδιότητες που έως τώρα ήταν στην ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως η ευθύνη για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού, η προσφυγή ή μη σε ένδικα μέσα, η δυνατότητα διαγραφής χρεών και προσαυξήσεων, η διευκόλυνση μεγαλοοφειλετών (για χρέη άνω των 150.000 ευρώ), κ.ά. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες φεύγουν από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο και πάνε στην Οικονομική Επιτροπή της "πλαστής" πλειοψηφίας. Πρόκειται για  ρυθμίσεις που στρέφονται κατά των λαϊκών αναγκών και κλείνουν το μάτι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.