Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου : Περί νεκροταφείου ο λόγος..

Πάρος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου με ανακοίνωση της αναδεικνύει το πρόβλημα της φύλαξης των οστών στο κοιμητήριο στον Κώστο και περιμένει απαντήσεις από τη Δημοτική αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου με ανακοίνωση της αναδεικνύει το πρόβλημα της φύλαξης των οστών στο κοιμητήριο στον Κώστο και περιμένει απαντήσεις από τη Δημοτική αρχή.

 

Ολόκληρη η ανακοίνω έχεις ως εξής:

2019 07 31 laiki sispirosi parou

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς. Η Δημοτική Αρχή με εκβιαστικό τρόπο αναγκάζει τους κατοίκους να  καταβάλλουν τέλος φύλαξης οστών των κεκοιμημένων συνανθρώπων μας και μάλιστα με αναδρομικότητα έξι ετών . Θεωρούμε ότι μια τέτοια κίνηση μας προσβάλλει ως ανθρώπους και δείχνει έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού απέναντι σε όλους όσοι κείτονται εκεί. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν και σε αυτούς που δεν έχουν, θεωρούμε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του συνόλου των κατοίκων η με ευλάβεια φύλαξη των οστών στο κοιμητήριο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

    Το νεκροταφείο του χωριού έχει δημιουργηθεί με παραχώρηση χώρου από ιδιώτη και το οστεοφυλάκιο με παραχώρηση του κ. Ρούσσου Παντελή του Αναστασίου. Το οστεοφυλάκιο έχει δημιουργηθεί και συντηρηθεί με προσωπική εργασία και δωρεές ανθρώπων που είτε βρίσκονται εκεί, είτε είναι ακόμα εν ζωή. Το οστεοφυλάκιο ανακαινίσθηκε το έτος 1996 με δαπάνες του εν Αθήναις Συλλόγου Κωστιανών  και με δωρεά της Ζωής Μ. Γαβαλά στη μνήμη του συζύγου της. Το οστεοφυλάκιο ανακαινίσθηκε το Μάρτιο του 2010 με πρωτοβουλία του εφημέριου κ. Ανουσάκη Νικολάου υπό την προεδρία της κ. Ρούσσου Ειρήνης, με δωρεές και προσωπική εργασία κατοίκων του χωριού που είτε έχουν συγγενείς μέσα στο οστεοφυλάκιο είτε όχι, και με παραχώρηση επιπλέον γης για την επέκτασή του. Ο ευπρεπισμός του χώρου και η καθαριότητα εξακολουθεί να βασίζεται στους κατοίκους του χωριού που επισκέπτονται συχνά το χώρο και πρόσφατα μάλιστα την πρωτοβουλία πήρε ο εφημέριος του χωριού έπειτα από παράπονα κατοίκων για την παραμέληση του χώρου.

Ζητάμε:

    Κατάργηση των τελών φύλαξης κυτίων με απόφαση τοπικού συμβουλίου και Δημοτικού Συμβουλίου Διαγραφή της ισχύoς της αναδρομικότητας των οφειλών Να μην εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων στο χωριό μας, καθώς πρόκειται για έναν κανονισμό ο οποίος εφαρμόζεται σε κοιμητήρια των Αθηνών χωρίς να λαμβάνει υπ’όψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε χωριού.

Για τους παραπάνω λόγους οι κάτοικοι του χωριού και εμείς, περιμένουμε απαντήσεις σε όλα αυτά από τη Δημοτική αρχή και την Πρόεδρο της Κοινότητας. Δεν πρέπει να ξεχνούν πως βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης για να αναγνωρίζουν τις ανάγκες των κατοίκων που εκπροσωπούν και να προασπίζουν το δίκιο τους.

Κώστος, 2.9.2019

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.