Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης :"τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…"

Πάρος

Με την ανακοίνωση της  η Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και με τίτλο: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων με αφορμή την υποβάθμιση για άλλη μια φορά του ΕΠΑΛ Πάρου.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

Τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο και πάλι στο προσκήνιο ήταν η κατάργηση ολιγομελούς τμήματος του ΕΠΑΛ. Αποτέλεσμα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών ήταν η οπισθοχώρηση του Υπουργείου Παιδείας, για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ. Τονίζαμε τότε ότι είναι: «…μια προσωρινή δικαίωση που δε διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση, το τι θα συμβεί την επόμενη σχολική χρονιά».

Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιωνόμαστε ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν η πολιτική τους όμως όχι.

Για μια ακόμα χρονιά το δικαίωμα στη μόρφωση είναι ζητούμενο. Η Ελλάδα της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «ανάπτυξης για όλους» εκτός των άλλων ζητά από τους μαθητές να αλλάξουν τις επιλογές τους τον  τελευταίο  χρόνο φοίτησης στο σχολείο ή να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες.

Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης του αυτονόητου. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν:

- Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφώνονται με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή των δαπανών.

- Να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.

- Να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με άμεση μονιμοποίηση των 33 χιλιάδων και πάνω αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.