"Διαφωνίες"

Πάρος

Η Κιβωτός του κόσμου

Τι έργο μεγάλο είναι αυτό,
πραγματικά πολύ Θεάρεστο.
Συνεισφέρουν όλοι εθελοντικά,
για να ευχαριστήσουν τα παιδιά.

Είναι μια κιβωτός, που από πελάγη απελπισίας,
πλέει, σε πελάγη ευτυχίας.
Μέσα της έχει απροστάτευτα παιδιά κάθε ηλικίας,
που χρήζουν μεγάλης ευαισθησίας.

Είναι η μοναδική σωτηρία,
στου καιρού μας την αδιαφορία.
Σαν το Νώε κυβερνάει ο πατήρ Αντώνιος την κιβωτό,
και συμπαραστάτες έχει κλήρο και λαό.

Στην Πάρο έχει τον πατήρ τον Στυλιανό,
και τον παπά-Χρήστο τον Μαρμαριανό.
Οι δύο κληρικοί μέσα από την κατήχηση,
σύνταξαν ομάδα προς ενίσχυση. 

Επιστρατεύουν γονείς και παιδιά,
για να φτιάξουν ομάδα εθελοντικιά.
Όλοι συμμετέχουν στη γιορτή αυτή,
γιατί προσφέρουν ΑΓΑΠΗ αμέτρητη.

Έτσι λοιπόν Ιούνη και Σεπτέμβρη,
η ψυχή της Πάρου γαληνεύει.
Γιατί προσφέρει δώρα του Θεού,
στα παιδιά της Κιβωτού.

Χριστόδουλος Μαούνης 

 

Μη μου μιλάτε…

Ο διάολος μου είναι όταν μου πιάνεις κουβέντα μετά από ήττα της ομάδας μου. Μιλάμε ότι αρρωσταίνω. Δε θέλω να ακούω τίποτα. Κάνω διάλογο μόνο με τον εαυτό μου και το τι έφταιξε. Είναι το χούι μου. Δε θέλω να μου μιλάει κανείς. Και από ανάποδα αποτελέσματα τις μέρες που πέρασαν άλλο τίποτα. Από τη μια το «θεριό» το Λιχτενστάιν στο ποδόσφαιρο (να δω τώρα ποιος φταίει που διώξαμε τον Άγγελο) και από την άλλη ο αποκλεισμός στο μπάσκετ… Κι όμως με έπαιρναν τηλέφωνο για να συζητήσω γι’ αυτά τα αποτελέσματα. Δε θέλω ρε μεγάλε, δε θέλω!

Αγία Νάπα

Μέσα σε όλα αυτά διάβασα στον Κυπριακό Τύπο για την πορεία της δημιουργίας τεχνητού νησιού και την κατασκευή μαρίνας στην Αγία Νάπα, που είναι από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα. Μέσα σε 9 μόνο μήνες δημιουργήθηκε το τεχνητό νησί που θα φιλοξενήσει επαύλεις και θα συνδέεται με γέφυρα, με τη μαρίνα. Τα έργα θα έχουν και δεύτερη φάση που θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια περίπου. Τώρα θα ρωτήσετε τι με έπιασε και ασχολούμαι με τα κατασκευαστικά έργα της Κύπρου. Να, επειδή εδώ ο χρόνος περνάει και περνάει και ολοκλήρωση στο αγκυροβόλιο της Αλυκής δεν βλέπουμε, αφού πάντα φταίει ο «κακός» εργολάβος, να γράψω ότι το έργο στην Κύπρο έχει ως κατασκευαστή τον ίδιο «κακό» εργολάβο… Στην Αλυκή χελώνα και στην Αγία Νάπα Καρλ Λιούις! Κάτι δε μου κολλάει.

Οι κολοτούμπες

Τα έγραφα εγώ την περασμένη εβδομάδα για την αντίληψη των κυβερνώντων περί νησιωτικότητας. Αχ βρε Κούλη, έχεις πάντα μία ροπή εσύ και οι συνεργάτες σου να μας θυμόσαστε πάντα το καλοκαίρι για τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Και εντάξει, άσε την αποδρομολόγηση, άσε το ΕΠΑΛ, άσε και το πόσο «Μακεδονομάχοι» αποδειχτήκατε. Αλήθεια, εκείνο το ΦΠΑ μήπως το θυμόσαστε…

DIAFWNIES.JPG

Ποδόσφαιρο

Έχω μια αρρώστια –ως γνωστόν- με την μπάλα… Δεν είναι μόνο η Παναθηναϊκάρα και ο Ιωνικός, που σεισμό να έχει κάνει εγώ ξεκινώ την καθημερινή μου ενημέρωση από τις εφημερίδες που έχουν νέα γι’ αυτές τις δύο, αλλά έχω κόλλημα και με τα ερασιτεχνικά σωματεία Έτσι, στη Χίο, ήμουν φανατίλα ΑΠΟ Χίου –σήμερα δεν υπάρχει- και Μικρασιατική, στην Ικαρία, ΠΑΣ Ίκαρος και τα μυαλά στα κάγκελα, στην Πάρο, ΑΟΠάρα, και στον Πειραιά, με τον θρυλικό ΑΟ Καραβά με ιστορία παρακαλώ 100 χρόνων και ΠΑΟΑΝ που δεν υπάρχει πλέον.

ΠΑΟΑΝ

Ο ΠΑΟΑΝ (Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου) ήταν η πλέον «περίεργη» ομάδα στα εφηβικά μου χρόνια. Είχε δημιουργηθεί από οπαδούς του Ιωνικού, είχε έδρα την πιο νότια πλατεία της Νίκαιας (Αγ. Νικόλαος), είχε στέκι 1 χιλιόμετρο πιο πάνω (Αγ. Γεώργιος), είχε οπαδούς ακόμα 1 χιλιόμετρο πιο πάνω, στην πλ. Κρήνης και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του έμεναν άλλα ένα χιλιόμετρο πιο πάνω, στην πλ. Σπάθα. Μπέρδεμα δηλαδή. Η ομαδάρα έκανε «μεγάλη» καριέρα στη Γ’ κατηγορία Πειραιά. Πιο κάτω κατηγορία δεν υπήρχε! Μπορεί να είχε έδρα τη Νίκαια, αλλά επειδή δεν είχε γήπεδο αγωνιζόταν ως γηπεδούχος στου Σκαραμαγκά.

ΠΑΟΑΝ 2

Ο ΠΑΟΑΝ πρωτοπαρουσιάστηκε στα γήπεδα με άσπρες φανέλες και βυσσινί ρίγες. Λόγω όμως ότι το βυσσινί χρώμα παρέπεμπε στην Προοδευτική (που να εξαφανιστούν Θεούλη μου από τον χάρτη), τα χρώματα άλλαξαν αμέσως σε κεραμιδί. Κατά μία θεωρεία οι παλιές φανέλες πλύθηκαν με χλωρίνη και το βυσσινί έγινε κεραμιδί! Η ομάδα μπορεί να μην έδρεψε δάφνες στα γήπεδα, αλλά… είχε πάντα 100-200 άτομα υποστηρικτές και με τις ατάκες τους έγραφες βιβλία!

ΠΑΟΑΝ 3

Μια Κυριακή, ο ΠΑΟΑΝ έπαιζε στις 8.30 το πρωί(!) στο γήπεδο του Σκαραμαγκά. Δηλαδή, άμα ήθελες να δεις τον αγώνα έπρεπε να ξυπνήσεις από τις 7! Ποιος να πάει; Κατά τις 12 το μεσημέρι μαζευτήκαμε στον Αγ. Γιώργη για να μάθουμε τι έγινε. Ήρθε η ομάδα και πιάσαμε τον Παναγιώτη, που ήταν ο τερματοφύλακας. Είχε ύψος κάπου στο 1.70 με 120 κιλά τουλάχιστον… «Τι έγινε ρε Παναγιώτη» τον ρωτάμε. Ο Παναγιώτης απαντάει: «Στο 2ο λεπτό μας ακύρωσαν γκολ. Στο 15ο περίπου είχαμε δοκάρι. Στο τέλος του ημιχρόνου χάσαμε απίστευτο γκολ. Στα μέσα του β’ ημιχρόνου χάσαμε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες. Τους είχαμε πατήσει σας λέω». Εμείς τρελαμένοι πια από τέτοια μπαλάρα που παίξαμε και δεν είμαστε εκεί, τον ρωτάμε: «Και τι έγινε τελικά;». Ο Παναγιώτης λέει: «Στο τελευταίο λεπτό βγήκε από δεξιά ο Χρηστάκης, έκανε μία σέντρα και ο Βασίλης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα!». Χαμός σας λέω έγινε στο καφενείο. Ανεβήκαμε στις καρέκλες και φωνάζαμε «γκολ», λες και είμαστε στο γήπεδο! Σε κάποια στιγμή ένας φίλος ρωτάει: «Δηλαδή, νικήσαμε 1-0». Και απαντάει η τερματάρα: «Όχι 4-1 χάσαμε, αλλά βάλαμε γκολ στο 90!». Α ρε ΠΑΟΑΝ πόσο μου λείπεις…

Το γιοφύρι της Άρτας

Για το Β’ γυμνάσιο Παροικιάς έχει ξεκινήσει η ιστορία από το 2006. Για το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς έχει ξεκινήσει η ιστορία από το 2017. Επίσης, δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητούσαμε (Παροικιά, Μάρμαρα), ένας θα γίνει (Μάρμαρα). Στα Μάρμαρα έμειναν απέξω 2 παιδιά και στην Παροικιά 16 παιδιά. Ας μη συνεχίσω τα θέματα…

Το καλυτερότερο

Και μιας και το έφερε η κουβέντα για τον Κούλη, να επισημάνω ότι την περασμένη εβδομάδα που έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, η οποία διήρκεσε τρεις(!) ώρες, η πρώτη ερώτηση από αντιπολιτευόμενο μέσο (Ριζοσπάστης) δόθηκε μετά την πρώτη ώρα, η δεύτερη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στη μέση της συνέντευξης και η τρίτη ερώτηση (δηλ. μία ερώτηση ανά ώρα ο αντιπολιτευόμενος Τύπος), δόθηκε προς το τέλος στην «Αυγή». Α! Και στο «Ντοκουμέντο» δε δόθηκε καμία ερώτηση! Α ρε Κούλη! Στα δάχτυλα τα παίζεις αυτά!

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.