Ένας μικρός απολογισμός, ένα μεγάλο ευχαριστώ

Πάρος

Πώς μπορεί άραγε μία λαμπάδα να ανάψει τη σπίθα της καρδιάς μας; Κάπως έτσι ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια-δράση για τη φιλοξενία των μικρών μας ηρώων.

Την πρώτη χρονιά (2016) το τολμήσαμε δειλά δειλά και το καταφέραμε. Το 2017 με την πολυπληθή ομάδα των κοριτσιών, ανεβήκαμε ένα σκαλί ακόμα παραπάνω.

Το 2018, τρίτη χρονιά φιλοξενίας, επιχειρήσαμε στηριζόμενοι στην αγάπη σας να κάνουμε και δεύτερη περίοδο φιλοξενίας και τα καταφέραμε. Και φθάσαμε στο 2019. Ανεβάσαμε νομίζω πολύ ψηλά τον πήχη. Σχεδιάσαμε δύο φιλοξενίες και πάλι.

Η μία μάλιστα περιελάμβανε και μία ημέρα στην Αθήνα λόγω της πρωινής άφιξης του πλοίου από τη Χίο. Από το Φεβρουάριο μπήκαμε στη «μάχη της λαμπάδας». Ζήσαμε και βιώσαμε την αγάπη σας με τις προσφορές αγάπης σε κάθε στιγμή και σε κάθε δυσκολία. Έκλεινε μία πόρτα, αλλά άνοιγαν δύο παράθυρα. Όταν επρόκειτο για αυτά τα παιδιά, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Ονειρευτήκαμε να κάνουμε πολλές δράσεις και πολλά δώρα για τα παιδιά. Το όνειρο αυτό όμως γινόταν πραγματικότητα. Την περίοδο του Ιουνίου δαπανήσαμε το ποσό των 3.990 ευρώ και την περίοδο που μόλις πέρασε, το ποσό των 3.118 ευρώ. Συνολικά δαπανήσαμε 7.108 ευρώ. Υπολογίζουμε μέσα σε αυτά, τα εισιτήρια των πλοίων (50%) μόνο για την πρώτη περίοδο, αφού το Σεπτέμβριο ήταν δωρεάν, γεύματα και δείπνα τα οποία έπρεπε να καλύψουμε λόγω προγράμματος, το πρωινό και τα έξοδα που χρειάστηκαν με τα παιδιά της Χίου στην Αθήνα, τα παπούτσια τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγοράκια, οι εμφανίσεις του μπάσκετ, δώρα και διάφορα έξοδα καθημερινά.

Θα μου πείτε που βρήκαμε 7.108 ευρώ; Γίνεται να μαζευτεί αυτό το ποσό από μία λαμπάδα; Από μία προσφορά αγάπης; Μη με ρωτάτε. Είναι χρήματα τα οποία έβγαιναν με «ιδρώτα αγάπης» και είχαν «ιερό σκοπό». Και αυτόν τον ιερό σκοπό προσπαθήσαμε να το φέρουμε εις πέρας με κάθε ευλάβεια. Εκμεταλλευόμενοι την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Σίγουρα εάν δεν τα είχαμε δε θα προσφέραμε όλα αυτά στα παιδιά και θα μέναμε σε αυτά που είχαμε, αλλά εφόσον μας «ωθούσατε» την αγάπη σας, εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να την προωθήσουμε στους αποδέκτες της. Και δεν ήταν άλλοι από αυτά τα παιδιά. Τα οποία έζησαν για άλλη μία φορά τη δική σας θαλπωρή, φιλοξενία και αγάπη. Κάνοντας ήδη όνειρα και σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για την «Κιβωτό του Κόσμου», η Πάρος και η Αντίπαρος, αποτελεί πλέον το πρώτο «βραβείο επιβράβευσης» για τα παιδιά εδώ και δύο χρόνια. Και όλα αυτά, χάρη σε εσάς.

Όσα «μπράβο» και «συγχαρητήρια» γράφονται και λέγονται, είναι μόνο για εσάς. Για εσάς που ό,τι κι αν κάνετε, ό,τι κι αν προσφέρετε τα τέσσερα αυτά χρόνια, το κάνετε ανιδιοτελώς, μέσα από τη σπάνια πλούσια από αγάπη καρδιά σας και χωρίς να διεκδικείτε την παραμικρή διαφήμιση.

Εγώ προσωπικά, βιώνω όλη αυτήν την περίοδο το όμορφο κλίμα και τις ευχάριστες εντυπώσεις που αφήνει στον κόσμο όλη αυτή η δράση. Ξέρω πολύ καλά όμως, πως όση όρεξη κι αν έχει κάποιος, όσο τρέξιμο κι αν ρίξει, όσες ευθύνες κι αν αναλάβει, αν δεν υπήρχε η δική σας αγάπη και η προσφορά, όλα αυτά θα ήταν απλά ένα «όνειρο». Γιατί όλο αυτό το «όνειρο» δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αλλιώς και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας. Για αυτή την «αλυσίδα αγάπης» λοιπόν, αλλά και για την εμπιστοσύνη σας πάνω απ’ όλα, ένα «ευχαριστώ» πάντα θα είναι πολύ μικρό. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στην «οικογένειά» σας. Γιατί για εμένα, όλες και όλοι εσείς αυτής της μικρής ομάδας της «Κιβωτού του Κόσμου σε Πάρο και Αντίπαρο» αποτελείτε την οικογένειά μου. Και νιώθω υπερήφανος και ευτυχισμένος που σας έχουμε πάντα δίπλα μας. Η Παναγία μας να σας χαρίζει το πολυπόθητο, την υγεία, και να σας ανταποδίδει αυτή την αγάπη, εκατονταπλασίονα. Να είσαστε πάντα καλά.

π. Στυλιανός Μπιζάς

Υ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.