Δημοτική συγκοινωνία Πάρου

Πάρος

Πυκνώνουν οι φωνές για την επέκταση του ωραρίου της δημοτικής συγκοινωνίας στην Παροικιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δήμου Πάρου, Χριστόδουλο Μαούνη, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεδρίαση της κοινότητας Πάρου, ψηφίστηκε ομόφωνα το αίτημα των γονέων για την επέκταση του ωραρίου του δημοτικού λεωφορείου και τις απογευματινές ώρες.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παρουσίασε έγγραφά του προς τον δήμο Πάρου, που αφορούσαν τα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα προτάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι καθημερινά σε όλους τους δρόμους της Παροικιάς κυκλοφορούν εκατοντάδες παιδιά (μαθητές, αθλητές) κάθε ηλικίας, για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν σε φροντιστήρια, γυμναστήρια, γήπεδα, σχολές μουσικής, χορού, καλλιτεχνικών, κ.α. Σε αυτούς τους πολυσύχναστους δρόμους, χωρίς την ύπαρξη πεζοδρομίων και με φωτισμό που δεν είναι επαρκής, κυκλοφορούν τα παιδιά, με κίνδυνο την ζωή τους.

Μέχρι λοιπόν η Παροικιά να γίνει μια ασφαλής πόλη, απαιτείται η λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών – πολιτών γενικότερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η επέκταση του ωραρίου της δημοτικής συγκοινωνίας τις απογευματινές ώρες θα προσφέρει μια ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και θα μειωθεί η άσκοπη κίνηση τροχοφόρων.

Σύμφωνα με τους γονείς για την πραγματοποίηση της επέκτασης του ωραρίου της δημοτικής συγκοινωνίας πραγματοποιήθηκε έρευνα, που αφορά τις ώρες διδασκαλίας και τον αριθμό παιδιών με φροντιστήρια ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ωδεία, αθλητικούς συλλόγους κλπ. Ο μέσος όρος διδασκαλίας κυμαίνεται από τις 15:30 έως 20:00, ενώ ο μέσος όρος άθλησης από τις 16:00 έως 21:30.

Τέλος, ο σύλλογος γονέων στο αίτημά του προς την κοινότητα Πάρου (Παροικιάς), ανέφερε ενδεικτικά ότι μόνο ο Αθλητικός Όμιλος Πάρου απασχολεί ημερησίως πάνω από 100 παιδιά σε ποδόσφαιρο, στίβο, ενώ συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας θα πρέπει να εκτελείτε δρομολόγιο και προς το ΕΠΑΛ για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.