Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου:Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει…

Πάρος

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου δημοσιοποιήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την χτεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λευκών

 

Τελικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκών δεν εννοεί να καταλάβει ότι το χωριό δεν είναι τσιφλίκι και η κοινότητα «μαγαζάκι» του. Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία του, που δεν είναι σημερινή, έχει τουλάχιστον την ανοχή του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Αναφερόμαστε στα γεγονότα της χθεσινής (27-9-19) «σύναξης» συμβούλων της κοινότητας Λευκών που ο πρόεδρος Ι. Κονταράτος θέλει να βαφτίσει «συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου».

2019 07 31 laiki sispirosi parou

 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία των Κοινοτήτων, «Το συμβούλιο κοινότητας συνεδριάζει  ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του μία (1) τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, ….Η πρόσκληση, στην οποία αναγράφονται, οπωσδήποτε, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και ο τόπος και ο χρόνος (ημερομηνία και ώρα) πραγματοποίησης της συνεδρίασης, μπορεί να είναι γραπτή ή ηλεκτρονική και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης. Δημοσιεύεται επίσης στο γραφείο της κοινότητας».

Πρόσκληση προς τους κοινοτικούς συμβούλους δεν υπήρξε ποτέ.

Η παρευρισκόμενη σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Αφροδίτη Αλεξοπούλου-Παντελαίου, κατήγγειλε το γεγονός και αποχώρησε, αφού εισέπραξε από τον πρόεδρο περιπαιχτική και ειρωνική συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε τη στάση τουπροέδρου Ι. Κονταράτου και δηλώνουμε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε καθεστωτικές νοοτροπίες του παρελθόντος. Με τη δύναμη που μας έδωσε ο παριανός λαός και στις Λεύκες, θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου για το σεβασμό από μέρους του προέδρου των διαδικασιών.

Η «συνεδρίαση» της Κοινότητας Λευκών πρέπει να θεωρηθεί «ως μη γενόμενη» και η επανάληψη της να γίνει με νόμιμη σύγκληση. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα με πρωτοβουλία τους, τότε θα προσφύγουμε εμείς κατά της  νομιμότητας της «συνεδρίασης» σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 118 του Ν. 4555/2018.

Πάρος 28-9-2019

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.