Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου-Αντιπάρου ενημερώνει με δύο ανακοινώσεις

Πάρος

Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου-Αντιπάρου με δύο  ανακοινώσεις του ενημερώνει για τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την λειτουργεία τοης τοπικής κοινότητας Πάρου

. Οι  ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

«Ενημερωθήκαμε, δυστυχώς για άλλη μια φορά από το διαδίκτυο και κατόπιν εορτής, για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου περί του χώρου στέγασης της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς.

Εκεί αποφασίστηκε ότι η στέγαση της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου (Παροικιάς), θα γίνει προσωρινά στο γραφείο αρχειοθέτησης της επιτροπής τουρισμού (;), μέχρι να εξευρεθεί πιο κατάλληλος χώρος.

Θυμίζουμε, γιατί απ’ ότι φαίνεται η μνήμη του Δημάρχου είναι «κοντή», ότι αυτός ο χώρος ανήκει στους εργαζόμενους του Δήμου και στο Διοικητικό Συμβούλιό τους από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο κ. Ιωάννης Ραγκούσης. Αυτό, όπως γνωρίζουν όλοι, καλή τη πίστει, παραχωρήθηκε στους εργαζόμενους χωρίς τα σχετικά έγγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν την παραχώρηση. Απ’ ότι φαίνεται οι Δήμαρχοι τότε είχαν ακόμα λόγο. Αυτό συνεχίστηκε και επί Δημαρχίας του κ. Χρήστου Βλαχογιάννη και φυσικά και επί της θητείας του σημερινού Δημάρχου. Απ’ ότι φαίνεται και ο σημερινός Δήμαρχος είχε λόγο κατά την πρώτη θητεία του τον οποίο σήμερα τον κατάπιε. Να σημειωθεί, εδώ, ότι η επιτροπή τουρισμού ποτέ δε χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο χώρο για συνεδριάσεις ή για κάποιο άλλο λόγο παρά μόνο για την αποθήκευση κάποιων επουσιωδών πραγμάτων. Μάλιστα, επειδή τα έγγραφα του Συλλόγου έχουν πλέον αυξηθεί και οι χώροι αρχειοθέτησης δε φτάνουν, παρακαλέσαμε πολλές φορές, την επιτροπή τουρισμού να μεταφέρει τα πράγματά της σε άλλο χώρο γιατί αυτός είναι περιορισμένος. Επίσης, εκεί, πέρα από την πραγματοποίηση των Διοικητικών μας Συμβουλίων στεγάζονται και οι συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου διαλύματός τους.

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο Δήμαρχος, αγνοώντας και διαστρεβλώνοντας το παραπάνω ιστορικό, με την προχειρότητα που τον διακρίνει, χωρίς να μας καλέσει τουλάχιστον σε συζήτηση, να πάρει απόφαση παραχώρησης του χώρου μας ερήμην μας και χωρίς να ορίσει άλλο χώρο στέγασης για το Σύλλογό μας, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του νόμου 1264/1982.

Επίσης στις 17-10-2019 ο Δήμαρχος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο όπου υπέπεσε σε σωρεία παραποιήσεων των δεδομένων για το θέμα. Εμείς, λοιπόν, δηλώνουμε ότι ο χώρος χρησιμοποιείται ανελλιπώς από το ΔΣ μας για τις συνεδριάσεις του και όχι μόνο. Επίσης από τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν εκεί το διάλειμμά τους και βέβαια εκεί υπάρχει κομμάτι του αρχείου του Συλλόγου καθώς και μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μας.

Ο Δήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να διαχειριστεί τους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου όπως νομίζει αλλά παράλληλα έχει και την υποχρέωση να διαφυλάξει το κύρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας της Πάρου καθώς και να παραχωρήσει χώρο στο Σύλλογο εργαζομένων από τη στιγμή που ακυρώνει το λόγο του.

Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον μέχρι να μας παραχωρηθεί νέος ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες του ΔΣ και των εργαζομένων του Συλλόγου μας».

«Ο μικρόκοσμός μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μιας χώρας η οποία παραπαίει ανάμεσα στην άγνοια και τον ωχαδερφισμό μας.

Δε θα θέλαμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα παραποίησης της πραγματικότητας που γίνεται από διάφορες κατευθύνσεις αλλά καλό θα είναι οι «οδηγητές γνώμης», είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε πρόσωπα του στενού επικοινωνιακού περιβάλλοντος, να είναι περισσότερο προσεχτικοί.

Στις 15/10/2019 ήταν καθορισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου η οποία θα γινόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20:00. Από το πρωί της συγκεκριμένης μέρας η Πρόεδρος του ΔΣ αναζητούσε κάποιον υπεύθυνο στο Δήμο για να προγραμματίσει τα οπτικοακουστικά μέσα που υπάρχουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μεταδοθεί διαδικτυακά η συνεδρίαση.

Τελικά, είδαμε στη συνεδρίαση, όχι διαδικτυακά γιατί ουδέποτε μεταδόθηκε, έναν από τους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για αυτή την ολιγωρία της διοίκησης για απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης με το γνωστό πρόχειρο τρόπο που συνηθίζει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα που παρουσιάζονται. Συγκεκριμένα είπε ότι οι συνεδριάσεις δεν μπορούν να μεταδοθούν χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας γιατί, όπως του μετέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος, υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει κάτι τέτοιο χωρίς απόφαση λόγω έκθεσης προσωπικών δεδομένων (!) των συμμετεχόντων.

Το μόνο που θα αναφέρω εδώ είναι το άρθρο 6 παράγραφος 1 του Σχεδίου Λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι: «Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας είναι δημόσιες και γίνονται στο γραφείο αυτής υπό την προεδρία του προέδρου του συμβουλίου».

Από την άλλη θα ήθελα να πω σε κάποιους που έσπευσαν ταχέως να στήσουν στο απόσπασμα τον εργαζόμενο που δήθεν εξέφρασε την άποψη της απαγόρευσης της απευθείας διαδικτυακής μετάδοσης το εξής. Όταν, κατά τη συνεδρίαση ενός πολιτικού οργάνου, όπως πχ της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου, παίρνει το λόγο ένα πολιτικό πρόσωπο, όπως πχ ένας Αντιδήμαρχος, και εκφράζει μια άποψη, όπως πχ την παραπάνω, τότε εκφράζει μια πολιτική θέση η οποία υποτίθεται ότι είναι τεκμηριωμένη και ελεγμένη από τον ίδιο. Άρα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των λεγομένων του και ο εργαζόμενος παύει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα, ειδικότερα δε όταν δεν είναι ο ίδιος παρόν ώστε να αρθρώσει την άποψή του».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.