Απάντηση Ν. Μαρινάκη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

Πάρος

Προς ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου

Για να μην θεωρείται ότι κάνω αναίτια επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο για την επίθεση, σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής Π.Ε. (όπως μου ζητήσατε με την απάντησή σας). Άρα πρέπει να με θεωρείτε παραιτημένο.

Όμως με αφορμή την απαντητική σας επιστολή έχω να παρατηρήσω τα εξής σημαντικά:

- το ΦΕΚ 3537/20-9-19 που μνημονεύετε και τροποποιεί την υπουργική απόφαση 8440/2011 παράγραφος 1.α. γράφει επί λέξει ότι συμμετέχουν στη σχολική επιτροπή «δύο (2 )διευθυντές εκ των πέντε αρχαιοτέρων». Δηλαδή όταν βρείτε τους 5 αρχαιότερους βάζετε 2 εξ αυτών όχι υποχρεωτικά τους 2 αρχαιότερους, αλλά δυο εξ αυτών, πιθανόν και τον 4ο και 5ο αρχαιότερο. Άρα επειδή η επιλογή όπως ορίζει ο υπουργός είναι προφανέστατα δυνητική θα έπρεπε να έχετε ρωτήσει τους 5 αρχαιότερους, ποιοι εξ αυτών επιθυμούν συμμετοχή στο Δ.Σ. Εσείς προδήλως λαθεμένα ορίσατε κατά σειρά τους 2 αρχαιότερους. Μέγα λάθος.

Η νέα διάταξη μάλιστα είναι στο πνεύμα να στηρίξει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές στο έργο τους, μέσα από τον έλεγχο των δημοτικών οργάνων (δημοσιεύματα στον τύπο) και για αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ορίζουν όπως επιθυμούν τα μέλη. Πολύ περισσότερο όταν εγώ έχω δηλώσει γραπτά (και έχει αναγνωστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που οφείλατε να γνωρίζετε ή έστω να σας είχαν πληροφορήσει , εφόσον τότε δεν συμμετείχατε ) ότι δεν θέλω να συμμετέχω. Όχι να μαθαίνω τυχαία 1 ½ μήνα μετά την απόφασή σας, ότι συμμετέχω στο όργανο, από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής. Αν δεν μου το έλεγε θα περνούσαν μήνες χωρίς να το ξέρω!!!

- μου συνιστάτε να παραιτηθώ εφόσον ορίστηκα. Σας πληροφορώ ότι παλιότερα ακριβώς αυτό έκανα όταν ήμουν στο Δ.Σ.. Όμως ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονα πρόεδρος της σχολικής επιτροπής αμέλησε (;) επί μήνες να φέρει την αντικατάστασή μου ως θέμα. Αποτέλεσμα να πρέπει να μαζεύω τα τραπεζικά και περιουσιακά στοιχεία όλων των συγγενών μου, ώστε να καταθέσω την περίφημη εφεύρεση που λέγεται δήλωση πόθεν έσχες επί 3 ακόμη έτη. Όπως γίνεται αντιληπτό είμαι απογοητευμένος από τη διαχρονική συμπεριφορά και τα αποτελέσματα της δημοτικής αρχής μετά λόγου γνώσης .

- για να μαθαίνει ο κόσμος (ώστε να μην πετάγονται να γράφουν και να λένε διάφορα εξαπτέρυγα ότι θέλουν, όπως ότι είμαι θρασύς και ανεύθυνος ) όλο αυτό το πόθεν έσχες γίνεται για 48.000 ευρώ απολογισμό της σχολικής επιτροπής για 18 μικρά και μεγάλα σχολεία και για χρήματα που δεν πιάνει ποτέ το απλό μέλος στα χέρια του. Δηλαδή οι κύριοι βουλευτές - νομοθέτες (για μερικούς από τους οποίους διαβάζουμε διάφορα κατά καιρούς) θέλουν να μας πουν ότι θα πλουτίσουμε λάθρα από τα έτσι και αλλιώς ολίγιστα για 18 σχολεία 48.000 ευρώ, επειδή συμμετέχουμε στην τυπική διαδικασία έγκρισης δαπανών από το Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής!!! Συμμετοχή εν μέσω μάλιστα συνομιλιών στα κινητά τηλέφωνα των πολιτικών μελών, όπου αν θέλεις να πάρεις το λόγο να πεις ή να παρατηρήσεις κάτι δεν σε ακούει κανείς. Εγώ λοιπόν δεν θέλω να ταλαιπωρούμαι στα 57 σε ανούσια και τυπικά πράγματα.

- όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι της απάντησής σας θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι είναι τελείως άστοχο και μάλλον γράφτηκε, κατά τη γνώμη μου, για να γεμίσει το κείμενο απάντησης ώστε να φανεί βαρυσήμαντη και δυναμική απέναντι στο θρασύ διευθυντή. Απαριθμείτε ένα σωρό γνωστές μου διαδικασίες που αφορούν τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής και το στηρίζετε στην υποχρέωση του εκάστοτε διευθυντή ή προϊσταμένης νηπιαγωγείου να στέλνει τα τιμολόγια δαπανών στη σχολική επιτροπή για να πληρωθούν. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι η προϊσταμένη ενός νηπιαγωγείου συμμετέχει στη σχολική επιτροπή επειδή σας στέλνει ένα τιμολόγιο 30 ευρώ από το βιβλιοπωλείο!!! Αυτό αποτελεί απλή υπηρεσιακή διαδικασία και δεν εμπλέκει πουθενά τον εκπαιδευτικό.

- η δημοτική αρχή (που έχει μια συνέχεια και δεν είναι μόνο το σήμερα) δεν μας έχει συνηθίσει (ιδιαίτερα εμένα) ότι υπάρχει σεβασμός της εκπαιδευτικής μας ιδιότητας. Έχω 35 χρόνια εκπαιδευτικός. 7 από αυτά, είχα την τιμή από την υπηρεσία μου, να είμαι προϊστάμενος των σχολείων Π.Ε. Πάρου – Αντιπάρου και άλλα 13 είμαι διευθυντής σχολείου. Συνολικά 20 από 35 ασκώ εκπαιδευτική διοίκηση. Δε θα γράψω το βιογραφικό μου. Αλλά μόνο αυτά τα 2 στοιχεία φτάνουν για να κατανοήσει κάποιος την αγανάκτηση που μου προκαλεί η αυθαίρετη χρήση του ατόμου μου από τη Δημοτική αρχή. Διατηρώ τον ελάχιστο προσωπικό εγωισμό να απαιτώ σεβασμό όχι μόνο για το άτομό μου, αλλά κυρίως για την υπηρεσιακή ιδιότητα που φέρω. Προφανώς για τους δημοτικούς άρχοντες στην Πάρο του 21ου αιώνα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Είμαι ορθός όταν ο δήμαρχος (χωρίς να το ζητήσω και να με ρωτήσει) πλέκει το εγκώμιο μου στον αγιασμό της έναρξης του σχολικού έτους και περίπου άσχετος όταν μου απαντάτε στην καταγγελία μου ότι με χρεώσατε κάπου χωρίς να ερωτηθώ; Πόσο και πού λαμβάνετε υπόψη η υπηρεσιακή μου αρτιότητα. Ο ορισμός μου στη σχολική επιτροπή έγινε σε ένα πλαίσιο προχειρότητας. Όταν διαβάζετε ένα νομικό κείμενο ακόμη και το κόμμα παίζει ρόλο. Θα έπρεπε να το ξέρετε και κυρίως να το γνωρίζει η δημοτική αρχή.

- σε κάθε περίπτωση, εφόσον κληθώ να κάνω δήλωση πόθεν έσχες ή λάβω κάποιο πρόστιμο εξ αυτού, επειδή δεν θα κάνω δήλωση πόθεν έσχες, λόγω του ότι τον 1 ½ αυτό μήνα του 2019 με ορίσατε στη σχολική επιτροπή χωρίς να ερωτηθώ, θα στραφώ νομικά εναντίον του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό δεν αλλάζει.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.