Εκδρομή σε Πήλιο, Βόλο, Σκιάθο, Μετέωρα και Τρίκαλα

Πάρος

«Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο διάστημα από 18 έως 23 Οκτωβρίου η εξαήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε Πήλιο, Βόλο, Σκιάθο, Μετέωρα και Τρίκαλα.

Η διαδρομή της εκδρομής περιελάμβανε πολύ όμορφες διαδρομές. Ξεκινήσαμε την πρώτη ημέρα με μια ημερήσια κρουαζιέρα στη Σκιάθο. Εκεί επισκεφτήκαμε το σπίτι του διάσημου λογοτέχνη & διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην βόρεια πλευρά του νησιού για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας και στην συνέχεια στα νοτιοδυτικά φτάνοντας μέχρι την διάσημη παραλία “Κουκουναριές”. Εκεί θαυμάσαμε και την προστατευόμενη λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς. Επιστρέφοντας στην Χώρα επισκεφτήκαμε το Μπούρτζι, το παλιό φρούριο, με την προτομή του Παπαδιαμάντη και το παλιό δημοτικό σχολείο που σήμερα στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο και περιηγηθήκαμε στα όμορφα σοκάκια του νησιού.

Τη δεύτερη ημέρα επισκεφτήκαμε τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων όπου και προσκυνήσαμε στη Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και στη Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η οποία επικράτησε να λέγεται "Μεγάλο Μετέωρο". Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στην πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας Ασκληπιού τα Τρίκαλα όπου θαυμάσαμε το γραφικό ποταμό Ληθαίο, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομους της πόλης.

Τις επόμενες δύο ημέρες κάναμε ένα οδοιπορικό στο Πήλιο γυρίζοντας και επισκέπτοντας τα χωριά Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, Μηλιές και Τσαγκαράδα απολαμβάνοντας τα όμορφα αρχοντικά, τα παραδοσιακά νεοκλασικά, τις πετρόχτιστες εκκλησίες και τα καλντερίμια, τις λουλουδιασμένες αυλές και τα αιωνόβια πλατάνια. Επιστρέψαμε στον Βόλο για να περιηγηθούμε και να απολαύσουμε την ομορφιά της μεγαλύτερης πόλης του Παγασητικού κόλπου.

Τέλος την τελευταία ημέρα κατά την επιστροφή μας για Πειραιά επισκεφτήκαμε και θαυμάσαμε την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, η οποία ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης όπου γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας τον Νοέμβριο του 1942. Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου».

Σημειώνουμε ότι στην ανακοίνωση του συλλόγου απευθύνονται ευχαριστίες στο γραφείο ταξιδιών και στους συνοδούς-ξεναγούς.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.