Έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου για τον αγωγό Κώστου Παροικιάς

Πάρος

Με απόφαση (αρ. πρωτ. 19003/19/11/2019), η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πάρου, κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου: «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιάς» ύψους 871.796,78 ευρώ.

Η απόφαση στηρίχθηκε στη μη συμμόρφωση του αναδόχου στις εκκλήσεις ουσιαστικά της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, την τομή του οδοστρώματος, των στηθαίων ασφαλείας κλπ.

Παρά ταύτα, η σωστή ενέργεια της δημοτικής αρχής γεννάει άλλα προβλήματα –πολύ σημαντικά- για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου. Έτσι, μπροστά μας τώρα έχουμε μία ατελείωτη γραφειοκρατία αφού θα πρέπει να περιμένουμε εντός δύο μηνών την ένσταση του αναδόχου, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κλπ ώστε να δούμε στη συνέχεια με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί το έργο.

Σημειώνουμε ότι το σημερινό δίκτυο έχει πολλές διαρροές και όπως λέγεται περισσότερο νερό χάνεται στον δρόμο, απ’ αυτό που τροφοδοτείται η Παροικιά, ενώ από την άλλη η αφαλάτωση δεν μπορεί ακόμα να τροφοδοτήσει την πρωτεύουσα του νησιού μας.

Τέλος, υπάρχουν και άλλα ζητήματα με τον ανάδοχο του έργου αφού κυκλοφορεί έντονα ως φήμη ότι οι εργολάβοι που έχουν κάνει τις εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού, είναι απλήρωτοι!
Τέλος να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα της αποκατάστασης του οδοστρώματος ,στα σημεία που λόγο καθιζήσεως είχε καταστεί επικίνδυνο, από την Τρίτη 19/11/2019 αποκαθίσταται με επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.