Μεγάλη διάκριση της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο παριανής καταγωγής μαθητής Κωστής Σπυρίδωνος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή.

Πάρος

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  βράβευσε τον Κωστή Σπυρίδωνος, 

εγγονό του Νίκου Σπυρίδωνος και της Ηρώς Σπυρίδωνος - Ναυπλώτου. 

Μια εξαιρετικά μεγάλη διάκριση πέτυχε η Ελλάδα κατακτώντας στην Κατηγορία «Open» την 4η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο με θέμα «Smart Cities», στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Η Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με το project«SKEye» – έχοντας κατακτήσει ήδη την 1η θέση στον Εθνικό Τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο-, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 73 χώρες.

 

2019 12 11 spiridonos2

Πρόκειται για τους μαθητές Χρήστο Αντωνόπουλο, Θοδωρή Γκαμαλέτσο, Κωστή Σπυρίδωνος, Δημήτρη Παπαγεώργιου και Θανάση Πανταζή.

Οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν τα περισσότερα μετάλλια -μαζί με τη ρωσική αποστολή- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες, σε ρομποτικές κατασκευές που μπορούν να συμβάλλουν στη δόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Το project «SKEye» έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Το project «SKEye» αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μια πόλης. Χρησιμοποιώντας μια απλή κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αναλύει την εικόνα, χαρτογραφεί το περιβάλλον και εξάγει δεδομένα. 

Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται δίνοντας οδηγίες σε μικρά ρομπότ-εργάτες, τα οποία χρησιμοποιούνται για τα συμφέροντα της πόλης. Σε καθημερινά βάση, τα ρομπότ έχουν ως κύρια αρμοδιότητα να συλλέγουν απορρίμματα που βρίσκονται στην περιοχή και να τα τοποθετούν στον πλησιέστερο κάδο. 

Ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων τα χωρίζει σε αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτί. Κατά τη διάρκεια που τα ρομπότ εκτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, αν προκύψει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή πυρκαγιά, τα ρομπότ είναι δυναμικά σχεδιασμένα ώστε να δίνουν προτεραιότητα στο σημαντικότερο συμβάν και να παρεμβαίνουν άμεσα.

Τις ελληνικές ομάδες που έλαβαν μέρος και απέσπασαν σπουδαία διάκριση, συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.