Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πάρος

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου πήραμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/12/2019 με πρωτοβουλία της παράταξης. Το δελτίο έχει ως εξής:

 

"Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέματα, το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, τα κτιριακά προβλήματα σχολικών μονάδων και τέλος ζητήματα που σχετίζονται με τα Αρχαία Λατομεία της Πάρου.

Για το οξύ πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του εποχικού προσωπικού άλλων  υπηρεσιών.

Αναδείξαμε τις αιτίες του προβλήματος και τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνητικών πολιτικών εξαθλίωσης μισθών, συρρίκνωσης εργατικών δικαιωμάτων, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.Παράλληλα αναδείξαμε την απουσία κεντρικού σχεδιασμού για την εξασφάλιση εργατικής κατοικίας και ιδιαίτερα την έλλειψη της στήριξης νέων εργαζομένων όπως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Αναδείξαμε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που στο όνομα στήριξης των εργαζομένων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, νομοθέτησε τη δυνατότητα εξασφάλισης σίτισης και στέγασης από τους Δήμους. Οι δημότες δηλαδή να στηρίξουν οικονομικά τις υποχρεώσεις του κράτους για την εκπαίδευση, την υγεία κλπ.

Δηλώσαμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους για αξιοπρεπείς μισθούς, σύγχρονα εργατικά δικαιώματα και μόνιμη απασχόληση.

Εκφράσαμε την απαίτηση μας να παρθούν από την κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης για το οξύ πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Πάρο και τα τουριστικά νησιά γενικότερα.

Παράλληλα διατυπώσαμε τη θέση ότι ο Δήμος θα πρέπει να συμπαρασταθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κύρια νέοι εργαζόμενοι με την αξιοποίηση του Ξενώνα των Λευκών για τη στέγαση τους και την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου του ποσού των 100.000€ για τη στήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Φέραμε για συζήτηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,το Γυμνάσιο και το Λύκειο Παροικιάς, το 2ο Δημοτικό και το δημοτικό Αρχιλόχου - Μάρπησσας

.Αναδείξαμε τα προβλήματα και τις στεγαστικές ανάγκες που υπάρχουν άμεσα και τις λύσεις που χρειάζονται σε βάθος χρόνου. Το έργο της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού στο νησί μας, χωρίς να διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα.

Προβάλλαμε τις ανάγκες συντηρήσεων και επισκευών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την υγιεινή και την καλυτέρευση της ζωής των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Σε συνέχεια των ημερίδων για τα Αρχαία Λατομεία που έγιναν με πρωτοβουλία τοπικών φορέων σε Πάρο και Αθήνα, προτείναμε τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, Διεπιστημονικής Επιτροπής και ομάδας υποστήριξης. Σκοπός ηεπίλυση του ιδιοκτησιακού, η προστασία, η διαφύλαξη, η συντήρηση και ανάδειξη των Αρχαίων Λατομείων, που αποτελούν το σημαντικότερο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η δημοτική πλειοψηφία υιοθέτησε τις προτάσεις μας μπροστά στην αδυναμία αντιλόγου από μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Δεν εφησυχάζουμε όμως θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις ώστε οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν."

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Πάρος 23.12.19

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.