Παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ για την ΕΠΑΨΥ με γυρίσματα σε Πάρο & Αντίπαρο

Πάρος

Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη με τίτλο: «Όταν φυσάει νοτιάς», που αφορά στις κινητές μονάδες ψυχικής υγείας στις Κυκλάδες,

πρόκειται να προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, στον Κεραμεικό, στην Αθήνα το Σάββατο 11/1/2020, στην Αίθουσα Β, στις 17:00 καθώς και το Σάββατο 18/1/2020, επίσης στην Αίθουσα Β, στις 17:00.

 

2020 01 10 epapsi

Το ενδιαφέρον φιλμ παρουσιάζει τις συναντήσεις των θεραπευτών με ανθρώπους που πάσχουν ψυχικά και τις προσπάθειες - σε συνεργασία με την κοινότητα – για τη θεραπεία τους. Η ταινία «αφουγκράζεται» κοινωνίες «κλειστές» που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν οι ψυχικά πάσχοντες να ζήσουν ανάμεσα τους. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας με συντονίστρια την Καλλιόπη Λεγάκη.

Το Σάββατο 11/1 στη συζήτηση θα είναι ο κ. Στυλιανίδης Στέλιος, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, καθ. κοινωνικής ψυχιατρικής Παντείου πανεπιστημίου, τ. επιστημονικός διευθυντής ΕΠΑΨΥ και η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας-καθηγήτρια ψυχολογίας Παντείου πανεπιστημίου και το Σάββατο 18/1 η Στέλλα Παντελίδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική υπεύθυνη Κινητών Μονάδων ΕΠΑΨΥ, ο Δημήτρης Γαλάνης, κοινωνικός λειτουργός ΕΠΑΨΥ & η Μαργαρίτα Τριανταφύλλου, εξυπηρετούμενη Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ.

Σενάριο –Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Οδυσσέας Παυλόπουλος

Ήχος: Στέλιος Μιχαηλίδης

Μουσική: Νίκος Παπαδογούλας

Μοντάζ: Μπονίτα Παπαστάθη

Παραγωγή: Portolanos Films, E.K.K. & ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου.

Παραγωγή του 2019.

Διάρκεια: 80 λεπτά.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.