Ανησυχία αλλά και διάθεσή να διεκδικήσουν τη λύση των χρόνιων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας

Πάρος

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε τελικά η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Η μεγάλη προσέλευση δείχνει την ανησυχία του κόσμου αλλά και τη διάθεσή τους  να διεκδικήσουν τη λύση των χρόνιων πλέον προβλημάτων του Κέντρου Υγείας όπως η κάλυψη ουσιαστικών ιατρικών ειδικοτήτων, ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, η διοικητική στελέχωση αλλά και τα θέματα συντήρησης του κτιρίου.

Μετά την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, ακολούθησαν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Κώστας  Αργουζής άνοιξε τη συζήτηση κάνοντας αναφορά στα μεγάλα  προβλήματα του Κ.Υ. θύμισε τις αποτελεσματικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2014 και ανέδειξε την αναγκαιότητα να διεκδικήσουμε και πάλι ότι δικαιούμαστε στα ζητήματα υγείας, τη δημόσια δωρεάν υγεία με την επαρκή λειτουργία του Κ.Υ. Τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης των  δράσεων του συλλόγου, το συντονισμό όλων των συλλόγων για τη δημιουργία ενός «μετώπου» με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δυναμιτίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του.Προσκάλεσε και προκάλεσε τον κ. Κ.Ροκονίδα επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης να δώσει τον αγωνιστικό τόνο που συνοδεύει άλλωστε τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η παράταξη της Λ.Σ. για τα θέματα της υγείας σήμερα, όπως και σε όλη τη πολύχρονη αγωνιστική διαδρομή της.
Ο κ. Κ.Ροκονίδας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σήμερα ουσιαστικά παλεύουμε και διεκδικούμε στα  ζητήματα λειτουργίας του ΚΥ  αυτό που μας αναλογούσε στις συνθήκες του 1986 !    Οι απαιτήσεις της ανάπτυξης  του 2020 είναι πολλαπλάσιες, καταγεγραμμένες πολλάκις, αλλά μόνο με την καταγραφή και τη γραμματειακή προώθηση  τα προβλήματα δεν λύνονται.  Ο δρόμος σε κάθε περίπτωση είναι ένας. Συσπείρωση, συντονισμός φορέων, διεκδίκηση αγωνιστική με κάθε τρόπο.

Τέλος τόσο ο  Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπιζάς όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Βατίστας Ρούσσος αναγνώρισαν το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων πλην όμως δήλωσαν ουσιαστικά αδυναμία στην αντιμετώπιση  τους εφ όσον δεν είναι στη δικαιοδοσία τους η λύση αυτών των προβλημάτων. 

  

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 

Μωραϊτίδης Γιάννης (72)

Κάγκανη Άννα (71)

Maja Fankhauser (66)

Γεωργιάδης Δημήτρης (60)

Κοντός Γιάννης (53)

Κορδονέλη Μαρία (53) και

Φερεντίνου Αμαλία (50)

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.