Διευκρινίσεις και ορθή επανάληψη από το γραφείο του Δημάρχου.

Πάρος

Από το Γραφείο Δημάρχου

Από το Γραφείο Δημάρχου

"Παρακαλούμε να διευκρινίσετε ότι το κείμενο που σας στείλαμε στις 18-2-2020 δεν είναι η ομιλία του Δημάρχου στην εκδήλωση αλλά ένα κείμενο της Δημοτική Επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών που διαβάστηκε από ένα Μέλος της Επιτροπής".

Το κείμενο

"Μαζευτήκαμε όλοι εδώ σήμερα για να δηλώσουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο έργο της εγκατάστασης δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με σύνολο 22 ανεμογεννητριών ύψους 105μ σε πέντε σημεία του νησιού καθώς και σε όποια άλλα αντίστοιχα έργα έπονται. Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο 218,5 MW συνολικά 95 Α/Γ στα νησιά Άνδρο, Νάξο Τήνο και Πάρο (εκ των οποίων οι 22 στην Πάρο), το οποίο θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον του νησιού μας μετατρέποντας το από έναν ιδιαίτερου φυσικού κάλους τόπο, σε ένα απέραντο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα ήθελα να αναλογιστείτε για λίγο τη διαδρομή που κάναμε, την ομορφιά που συναντήσαμε και κοιτάξτε τώρα την εικόνα που βλέπουμε εδώ. Οι ανεμογεννήτριες αυτές έχουν ύψος 60μ, σχεδόν το μισό ύψος από αυτές που πρόκειται να εγκατασταθούν. Δείτε την βίαιη παρέμβαση στο τοπίο και φανταστείτε το σε πολλαπλάσια κλίμακα, στο μέγεθός τους, στη θεμελίωσή τους, στον αριθμό, στους δρόμους που θα διανοιχθούν.

Δεν είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μέσο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών ομίλων.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.