Ανακοίνωση του Π. Πετρόπουλου προέδρου του Δ.Σ. για την τηλεδιάσκεψη

Πάρος

Μετά και το τελευταίο συμβούλιο, έχοντας λάβει υπ όψιν και τις επίσημες τοποθετήσεις

που υπήρξαν στο συμβούλιο, και τις επίσημες ανακοινώσεις που ακολούθησαν στα μέσα και έχοντας μια αρκετά καλή εικόνα των απόψεων των 2 παρατάξεων και των περισσότερων  συμβούλων ξεχωριστά, προχωράω στην εξής ανακοίνωση:

Αποφασίζω την οργάνωση  δοκιμαστικής τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 02/05/2020 και ώρα 12:00 με σκοπό την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την εκπαίδευση στις βασικές λειτουργίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Κατόπιν θα αποστείλω πρόσκληση σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης με  θέματα τα οποία ήδη εκκρεμούν. Η τηλεδιάσκεψη  θα γίνει με την ίδια ακριβώς διαδικασία που συμβαίνει μέχρι τώρα.

Αντιλαμβάνομαι την επιθυμία για ίση μεταχείριση όλων των συμβούλων, και γι αυτό απορρίπτω κάθε πρόταση αντιπροσωπίας συμβούλων από κάθε παράταξη.

Αποφασίζω όμως να επιτρέψω την παρουσία συμβούλων που δεν θα ξεπερνούν στον αριθμό τα 9 άτομα (10 μαζί με εμένα). Συμβούλων που παρά την ειδική διάσκεψη που θα έχει πραγματοποιηθεί και όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει και από εμένα και από το γραφείο οργάνωσης και πληροφορικής δεν θα μπορέσουν και πάλι για οποιοδήποτε λόγω να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη μόνοι τους, αλλά θα είναι μέρος της τηλεδιάσκεψης μέσω του δικού μου υπολογιστή.

Χωρίς καμία διάκριση σε παρατάξεις, και κοιτώντας κάθε σύμβουλο ξεχωριστά θα δεχτώ τον οποιονδήποτε έχει πραγματικά κάποιο ζήτημα, αλλά υπάρχει θέληση να συμμετάσχει στο συμβούλιο. Στο υποθετικό σενάριο που οι σύμβουλοι θα ξεπεράσουν τους 9 στον αριθμό, θα αναλάβω την ευθύνη να βρω λύση σαν πρόεδρος.

Επειδή όμως οι συνθήκες που βιώνουμε είναι ειδικών καταστάσεων και δεν προσπαθούμε να βρούμε λύση σε κάποιο μόνιμο καθεστώς αλλά να χρησιμοποιήσουμε ότι μέσα μας δίνονται για να επιτύχουμε το στόχο μας προσωρινά, παίρνω την ευθύνη και αποφασίζω να λειτουργήσουμε χωρίς υποθετικά σενάρια.

Καλώ  κάθε δημοτικό σύμβουλο να βοηθήσει στο να πραγματοποιηθούν οι επόμενες - λίγες εκτιμώ - τηλεδιασκέψεις και να υπάρχει πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα στους πραγματικά αδυνατούντες, να μπορέσουν να συμμετέχουν στην διαδικασία.

Τέλος ενημερώνω ότι για όσες τηλεδιασκέψεις γίνουν στο μέλλον, μέχρι την επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις, θα υπάρχουν πάντα, όπως ήδη υπάρχουν, 30 λεπτά χρόνος (από τις 18:30 έως τις 19:00) για να συνδεθεί εγκαίρως κάθε σύμβουλος και να διαπιστωθεί κάθε τυχόν πρόβλημα το οποίο θα προσπαθήσω σαν μόνος πλέον συντονιστής να λύσω εγώ.  Μετά τις  19:00 το συμβούλιο ξεκινάει και δεν υπάρχει δυνατότητα για περεταίρω υποστήριξη.

Με εκτίμηση και ειλικρινή πίστη στη προσπάθεια όλων μας,

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγιώτης Δ. Πετρόπουλος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.