Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου ουδεμία σχέση έχει με όσους αυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών»

Πάρος

«Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών»

Επειδή το τελευταίο διάστημα συνέβησαν μια σειρά από γεγονότα με τα οποία το ΔΣ μας διαφωνεί, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου ουδεμία σχέση έχει με όσους αυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών».

Οι θέσεις της ΕΛΜΕ ήταν και είναι ξεκάθαρες, ταυτίζονται με τις θέσεις που εκφράστηκαν εξ αρχής από το Συντονιστικό, στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με τους άλλους τρεις συλλόγους, τον «Καλλίερο», τη «ΔΕΥΑΠ» και το «ΣΕΟΤΑΠΑ» και είναι οι εξής:

1.Ένταξη και των άλλων εργασιακών ομάδων που προβλέπει το άρθρο 349 του Νόμου 4512/ 2018, που ισχύει σήμερα, δηλαδή των γιατρών, νοσηλευτών, εκαβιτών, πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών.

2. Επαναφορά κινήτρων για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Νόμου 4483/ 2017.Παγιοποίηση του συγκεκριμένου κωδικού, αφού οι ανάγκες που καλύπτει είναι χρόνιες και υπαρκτές.

Κατόπιν των προαναφερομένων προτείνουμε τα εξής:

1. Το έτος 2020 να πάρουν το επίδομα στέγασης-σίτισης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικού Συμβούλιο του δήμου Πάρου.Στον προϋπολογισμό του έτους 2021 να προβλεφτεί κονδύλι που θα συμπεριλάβει όλους τους δικαιούχους των κινήτρων που ορίζει ο ισχύων νόμος.3. Σύνταξη εγγράφου προς το αρμόδιο Υπουργείο για επαναφορά των κινήτρων για όλους, δηλαδή τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους που δεν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί της Πάρου.

Θεωρούμε ότι, δεδομένου πως η απόφαση για την παροχή του επιδόματος έχει παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το Δεκέμβριο του 2019, ο Δήμος όφειλε να έχει μεριμνήσει για την εκταμίευσή του. Οτιδήποτε άλλο το θεωρούμε υπεκφυγή και εμπαιγμό προς τον κλάδο μας.

Επίσης, μελετώντας το Νόμο, συγκεκριμένα το άρθρο 2, όπου δηλώνεται ρητά ότι είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο η παροχή των κινήτρων, καθώς και το άρθρο 5, όπου δηλώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών με κοινή απόφαση καθορίζουν σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εφαρμογής του άρθρου αυτού, τεκμαίρεται ότι για να υπάρχουν αποτελέσματα πρέπει να ενεργήσει ο Δήμος (…)». 

ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.