Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο

Πάρος

Κύριε δήµαρχε,

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο µε αρ. πρωτ. 266/17-06-2020 η απόφαση 09/2020 της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσµου ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου - Αντιπάρου που αφορά την έγκριση του ποσού 8.780 ευρώ, ως έξοδα ενημέρωσης για την ανακύκλωση, µέσω μετάδοσης μηνυμάτων σε τοπικά και περιφερειακά µέσα ενηµέρωσης.

Σύµφωνα µε την απάντηση της πρόεδρου της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΥ.∆Ι.Σ.Α.Π.Α., ∆αφερέρα Καλλούς Χριστίνα, σε σχετική ερώτηση του δηµοτικού συµβούλου, Νίκου Τσιγώνια, το πιο πάνω χρηµατικό ποσό δεν επαρκεί για να συµπεριληφθούν στη λίστα των ΜΜΕ, η ηλεκτρονική και η έντυπη έκδοση της εφηµερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» και του παραπολιτικού site «Fileleutheros.net».

Παρακαλώ κε δήµαρχε ενηµερώστε µας εάν συµφωνείτε µε αυτή την απόφαση αποκλεισµού καθώς και µε τα κριτήρια της επιλογής των ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι, η απόφαση αυτή, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία»!

Είναι ένας ακόµα κρίκος µιας αλυσίδας τέτοιων ενεργειών, που στόχο έχουν τη φίµωση κάθε φωνής που δεν υποτάσσεται και που σχολιάζει τη ζοφερή δυστυχώς πραγματικότητα στην Πάρο

Με τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο επιβεβαιώνονται πληροφορίες που θέλουν εσάς και τον εν αποστρατεία ναύαρχο αντιδήµαρχό σας, να δίνετε εντολή στους προέδρους των νοµικών προσώπων να µην υπάρξει στο εξής καµία οικονοµική συναλλαγή µε την εφηµερίδα µας µέχρι αυτή να χρεοκοπήσει!

Πιστεύετε κύριε δήµαρχε ότι µ’ αυτό τον αυταρχικό – απολυταρχικό τρόπο ακόµα και αν καταφέρνατε να «εξαφανίσετε» την εφηµερίδα, θα εξαφανίζατε και την δυσαρέσκεια – αγανάκτηση του κόσµου; Ή µήπως αυτές τις ξεπερασµένες αντιδηµοκρατικές µεθόδους τις θεωρείτε πολιτική προίκα απαραίτητη στο βιογραφικό σας;

Να σας θυµίσω ότι στην πολύχρονη παρουσία της εφηµερίδας µας έχουν θητεύσει πολλοί τοπικοί άρχοντες, αλλά κανένας δεν τόλµησε να στραφεί κατά των ΜΜΕ µε αυτόν τον «φασιστικής έµπνευσης» τρόπο, ανεξάρτητα αν συµφωνούσαν ή διαφωνούσαν µε το δηµοσιογραφικό περιεχόµενο του µέσου.

Κανείς δε µας χειραγώγησε.

Με την επιλογή σας «του αποφασίζω και διατάσσω» νοµίζετε ότι µπορείτε να φιµώσετε και να χειραγωγήσετε ένα έντυπο και να κρύψετε την αλήθεια;

Αυτή η «µαύρη εποχή» που «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» έχει περάσει ανεπίστρεπτα και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Αν δεν µπορείτε να ανταπεξέλθετε στον δηµοκρατικό πολιτικό διάλογο, δε θα σας σώσει ούτε ο «οικονοµικός αποκλεισµός» της εφηµερίδας.

Το θέµα δεν έχει µόνο την οικονοµική του διάσταση αλλά πρωτίστως είναι θέµα δηµοκρατικής λειτουργίας και καταπάτησης των δηµοκρατικών θεσµών.

Κύριε δήµαρχε,

στη νέα θητείας σας, σε αντίθεση µε τα προηγούµενα χρόνια, ο αυταρχισµός και οι αντιδηµοκρατικές επιθέσεις σε αντιπάλους αλλά και σε συµβούλους της συµπολίτευσης τείνουν να γίνουν καθεστώς. Αλήθεια, µε αυτή την τακτική νοµίζετε ότι µπορείτε να καλύψετε την αδυναµία αντιµετώπισης των πολλών συσσωρευµένων προβληµάτων ή σας το έχουν επιβάλλει και γιατί;

Η εφηµερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ», να είστε σίγουρος ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη σωστή ενηµέρωση χωρίς συµψηφισµούς και «πληρωµένη» ενηµέρωση.

Άλλωστε ποτέ µέχρι σήµερα δεν επιβίωσε οικονοµικά από δηµοτικές ή κρατικές «χορηγίες» γιατί:

  • Η δύναµή µας είναι η επαγγελµατική µας συνέπεια µε την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.
  • Η δύναµη µας είναι η εµπιστοσύνη που έχουµε κατακτήσει µέσα στην Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία και έτσι θα συνεχίσουµε και στο µέλλον.

Η αντιδηµοκρατική, αυταρχική συµπεριφορά σας απέναντι στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» είναι αυτή που θα δυναµώσει ακόµα περισσότερο τη στήριξη των αναγνωστών µας και όλων των δηµοκρατών πολιτών, που µε κάθε τρόπο µας στηρίζουν, και ανησυχούν γι’ αυτά τα επικίνδυνα έκτροπα.

Νίκος Ραγκούσης - Λαουτάρης

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.