Πολίτες γρηγορείτε! Του Χρίστου Γεωργούση

Πάρος

 Διάβασα έκπληκτος και «τρομαγμένος» την ανοιχτή επιστολή του Νίκου Ραγκούση Λαουτάρη προς τον δήμαρχο Πάρου.
Μένω σε δυο παραγράφους:

  •  «Με τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο επιβεβαιώνονται πληροφορίες που θέλουν εσάς και τον εν αποστρατεία ναύαρχο αντιδήµαρχό σας, να δίνετε εντολή στους προέδρους των νοµικών προσώπων να µην υπάρξει στο εξής καµία οικονοµική συναλλαγή µε την εφηµερίδα µας µέχρι αυτή να χρεοκοπήσει!
  • "Να σας θυµίσω ότι στην πολύχρονη παρουσία της εφηµερίδας µας έχουν θητεύσει πολλοί τοπικοί άρχοντες, αλλά κανένας δεν τόλµησε να στραφεί κατά των ΜΜΕ µε αυτόν τον «φασιστικής έµπνευσης» τρόπο, ανεξάρτητα αν συµφωνούσαν ή διαφωνούσαν µε το δημοσιογραφικό περιεχόµενο του µέσου».

Επειδή είμαι συνεργάτης της εφημερίδας αυτής από το 1964 (!).
Επειδή πιστεύω ότι τόσο ο τοπικός τύπος αλλά και τοπική πολιτική έχουν καθήκον να στερεώνουν και να απλώνουν τη δημοκρατία και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των κατοίκων.
Επειδή τα έντυπα, οι σύλλογοι, οι πρωτοβουλίες πολιτών, η καλλιτεχνική παραγωγή, η μουσική δεν είναι μόνο δείγματα ζωής και καταλήξεις πολιτικών αποφάσεων, αλλά και αποστάγματα και μαρτυρίες πολιτισμού, δηλώνω έντονη ανησυχία για τα γραφόμενα.

Καλώ τους φίλους και άλλους εκείνους που αγωνιστήκαμε μαζί να υψώσουν τη φωνή τους σε κάθε επιχείρηση στραγγαλισμού της δημοκρατίας και ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αποθαρρυνθεί κάθε παρόμοια συνέχεια.

Θα πρέπει να τονίσω ότι επί 15 και πάνω χρόνια αρθρογραφώ σε φιλικό προς τον δήμαρχο έντυπο κι αυτό πρέπει να θεωρηθεί ευρύτερα στηρικτική προς την αυτοδιοίκηση απόφαση, ανεξάρτητα από τα κατά καιρούς ελάχιστα και ήπια «αντιπολιτευτικά» που επιτέλους στηρίζουν τη δημοτική αρχή.
Προτείνω στον «Αρχίλοχο» μετά την παρέλευση των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας το πρώτο θέμα που θα φέρει στο «Ελεύθερο Βήμα» να είναι η αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων διακρίσεως και κατάπνιξης της δημοκρατίας.
Το «Ελεύθερο Βήμα» μπορεί να γίνει και σε ανοιχτό χώρο κι ας είναι καλοκαίρι. Και τα Ιουλιανά του 1965 καλοκαίρι έγιναν!

Οι πολίτες πρέπει να αγρυπνούν.

Χρίστος Γεωργούσης,

εκπαιδευτικός, εθελοντής δημοσιογράφος από το 1964 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.