Πάρος - Αντίπαρος: «Θέλουμε επίσημες εξηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα»

Πάρος

Με τις συνέπειες του τοπικού lockdown βρίσκονται αντιμέτωποι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της Πάρου και της Αντίπαρου. Τι αναφέρουν εκπρόσωποί τους στο Sputnik.

Από τον Δεκαπενταύγουστο, Πάρος και Αντίπαρος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμοδίων ως εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν, όπως ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων, φέρνουν μειώσεις των τουριστικών κρατήσεων και ζημιά στα καταστήματα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι του τουριστικού και του εμπορικού κλάδου. 

«Υπάρχουν ακυρώσεις, όχι μαζικές. Υπάρχει ακόμα εμπιστοσύνη στον προορισμό, αλλά σαφέστατα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. 

Ενώ το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου το νησί μας είχε δείξει καλή εικόνα και προοπτική, για τον υπόλοιπο Αύγουστο δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί. Ελπίζαμε σε σημαντική άνοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Τον Σεπτέμβριο μένει να δούμε αν έχουμε νέες ελπίδες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ευρύτερη εικόνα, όπως θα διαμορφωθεί και από την παγκόσμια εικόνα της πανδημίας.

Δεν αμφισβητούμε τα μέτρα, ωστόσο είμαστε σε αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσουμε και να πορευτούμε» επισημαίνει μεταξύ άλλων στο Sputnik η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου.

Επιπλέον αναφέρει ότι τα μέτρα τηρούνται, τα μαγαζιά κλείνουν στην ώρα τους. Στα ξενοδοχεία δεν παρατηρείται κάτι διαφορετικό. Την ίδια στιγμή όμως ζητά επίσημες εξηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα. 

«Αυτό που έχει πλήξει την εικόνα μας είναι οι διάφορες θεωρίες γύρω από τα κρούσματα στο νησί. Δεν υπάρχει κάποιος που να μας έχει εξηγήσει επίσημα τι ισχύει και τι όχι. Υπάρχει μια αναστάτωση ως προς την ερμηνεία της κατάστασης.

Ως ξενοδοχεία δεν έχουμε κάποια εικόνα ανεξέλεγκτης διασποράς. Σαφώς είδαμε τις εικόνες συνωστισμού ωστόσο δεν έχουμε την εικόνα των κρουσμάτων». 

Εξηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα και τα κρούσματα ζητά και ο Απόστολος Αλιπράντης, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πάρου-Αντίπαρου.

«Έκανε ζημιά το μερικό κλείσιμο των καταστημάτων. Ακόμα δεν έχουμε μάθει τους λόγους που έγινε αυτό, από τη στιγμή που δεν έχουμε κρούσματα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν κρούσματα σε ντόπιους». 

Όπως εξηγεί, υπάρχουν καταστήματα που έχουν κλείσει στη Νάουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα.

«Οι τζίροι των καταστημάτων εστίασης είναι μειωμένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 60%-70%. Φυσικά υπάρχουν και πολλά μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά που έχουν μηδαμινό τζίρο, αφού δεν ανοίγουν μετά τις 12. Αυτό επίσης δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των τουριστικών καταστημάτων. 

Ζητάμε την προστασία των καταστημάτων και την οικονομική στήριξη που μας αναλογεί από την κυβέρνηση».

Όπως αναφέρει, η κίνηση στο νησί έχει πέσει αισθητά, αλλά ακόμα υπάρχει αρκετός κόσμος.

«Ο αριθμός των τουριστών μετά τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα ήταν αριθμητικά ο ίδιος, αλλά τελικά ήταν αρκετά μικρότερος απ' ό,τι περιμέναμε, λόγω κορονοϊού.

Γενικά αυτό το καλοκαίρι όμως, παρά την πανδημία, ήρθε αρκετός κόσμος, κάτι που δεν περιμέναμε. Ίσως πληρώσαμε αυτό» αναφέρει.

Εν τω μεταξύ, μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν επαγγελματίες της Πάρου που αναφέρονται σε «απόκρυψη κρουσμάτων» κορονοϊού στο νησί και οικονομικές επιπτώσεις.

Τη μήνυση υπογράφουν 25 επαγγελματίες που επισημαίνουν ότι «η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας. Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.