Πρόγραμμα συναντήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου

Πάρος

Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και με δεδομένους τους περιορισμούς λόγο πανδημίας την Κυριακή η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους της Νάουσας.

Είναι η πρώτη εκδήλωση από μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σ’ όλα τα χωριά του νησιού.

Με ένα χρόνο της νέας δημοτικής θητείας ,μετά από μια μεγάλη και δύσκολη  περίοδο που λόγο κορονοϊού και lockdown άλλαξε η καθημερινότητα μας αλλά μια «κατεστραμμένη» σεζόν με αβέβαιο το μέλλον η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Η μεγάλη σε αριθμό συμμετοχή των Ναουσαίων, κάτω από  τις ειδικές συνθήκες, , αλλά και  οι πολλές παρεμβάσεις δηλώνουν το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία του κόσμου για τα μελλούμενα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κ. Ροκονίδας αναφέρθηκε στην δράση της παράταξης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο την χρονιά που πέρασε αλλά και στα προβλήματα που υπήρχαν και διογκώνονται και στα νέα που συσσωρεύονται χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις υπερεξουσίες που αυτές έχουν δώσει στην οικονομική επιτροπή και τον δήμαρχο  έχει αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και το 50,5% με 49,5% έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε 70% με 30 % . Επίσης ανέλυσε την ουσιαστική υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι   ενώ τον Δεκέμβρη υπήρξε ομόφωνη απόφαση μετά από την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την άμεση αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος του Γυμνασίου της Παροικιάς με την τοποθέτηση νέων προκάτ  , ο δήμαρχος έκανε  αίτηση στον αρμόδιο οργανισμό στο τέλος Ιουλίου. Δηλαδή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έμεινε στο συρτάρι του δημάρχου επτά μήνες και η νέα σχολική χρονιά θα βρει το Γυμνάσιο χωρίς τις αναγκαίες αίθουσες!

Από τον ομιλητή αλλά και από όλους που πήραν τον λόγο αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στον τομέα της υγείας και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας όσο και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και μάλιστα στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σοβαρή αναφορά έγινε και στη δυσφήμηση της Πάρου από τις επιλογές του δημάρχου που συνεχώς παρουσίαζε μια ψεύτικη εικόνα για την υγειονομική κατάσταση στο νησί μας. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για τους εργαζόμενους στο νησί μας και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες , από τα οικονομικά προβλήματα που γεννήθηκαν από τον «ξαφνικό θάνατο» της τουριστικής περιόδου.

Από όλους τους ομιλητές επισημάνθηκε η παρελκυστική πρακτική της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων  αφού είναι εγκλωβισμένη στην υπεράσπιση και εφαρμογή της πολιτικής την κυβέρνησης μακριά από κάθε διεκδικητική διάθεση.

Στην συζήτηση εκδηλώθηκε η ανάγκη ουσιαστικότερης και πιο ενεργής συμμετοχής των πολιτών δίπλα στην Λαϊκή Συσπείρωση για την διεκδίκηση των λύσεων των προβλημάτων της Νάουσας αλλά και της Πάρου συνολικά.

Ο Κ. Ροκονίδας  έκλεισε λέγοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μπροστά σε κάθε δίκαιο αγώνα των Παριανών  για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.