Η ένωση γονέων για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Πάρος

Αγαπητοί γονείς,   

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται σε παγκόσμια κλίμακα η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ποδήλατα και τα πόδια τους.

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ύστερα από πολλαπλά έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς, κατάφερε να επιτύχει την επέκταση του ωραρίου της δημοτικής συγκοινωνίας. Έτσι από την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέχρι τις 21:30 για να εξυπηρετούν τόσο τους μαθητές με τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες τους, όσο και τους εργαζόμενους στις δουλειές τους.

Ας μιμηθούμε λοιπόν τις μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου και ας αφήσουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια μας στο σπίτι, ας περπατήσουμε, ας κάνουμε χρήση του ποδηλάτου μας ή της δημοτικής συγκοινωνίας που είναι δωρεάν και ξεκινώντας από  την αυριανή ημέρα, ίσως αυτή να γίνει μια συνήθεια που μόνο καλό θα κάνει σε εμάς αλλά και στο περιβάλλον.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.