Ανθολόγιο γελοιογραφιών

Πάρος

Κυκλοφόρησε από τη «Φωνή της Πάρου» -στο πλαίσιο των 75 χρόνων της κυκλοφορίας της εφημερίδας»- το ανθολόγιο γελοιογραφιών του κ. Μιχάλη Ρουμπάνου.

Το ανθολόγιο περιλαμβάνει γελοιογραφίες του κ. Ρουμπάνου που αφορούν κατά βάση τα τοπικά δρώμενα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο κ. Ρουμπάνος γεννήθηκε στις 2/1/1964 από μητέρα παριανή (Βασιλική Σκαραμαγκά) και πατέρα Αρκάδα (Κων/νος Ρουμπάνος). Από μικρός ήταν φιλότεχνος, φιλίστωρ και συλλέκτης αντικειμένων. Αν και το κύριο επάγγελμά του είναι τεχνίτης αμαξωμάτων, την αγάπη του για τη ζωγραφική δεν την εγκατέλειψε ποτέ.

Επί σειρά ετών δίνει σκίτσα του σε παριανά έντυπα και δε σταμάτησε ως σήμερα να μαζεύει αντικείμενα και ντοκουμέντα της ιστορία του νησιού μας, με στόχο τη δημιουργία ιστορικού μουσείου στην Παροικιά.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου», Νίκος Ραγκούσης – Λαουτάρης, γράφει για την έκδοση του λευκώματος:

«Πολλές φορές λέμε τη φράση «µία φωτογραφία ισοδυναμεί µε χίλιες λέξεις». Κάνοντας παράφραση, μπορούμε να πούμε ότι µία σωστή γελοιογραφία ισοδυναμεί µε ένα πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο μιας εφημερίδας.

Ο Μιχάλης µε το πενάκι του σχολιάζει & σατιρίζει µε σαρκασµό τη ζοφερή καθηµερινότητα, µέσα από τις σελίδες του τοπικού τύπου, θέλοντας να αναδείξει και να καυτηριάσει προβλήµατα και γεγονότα, να ευαισθητοποιήσει τους διοικούντες αλλά και τους συµπολίτες µας ώστε να διεκδικήσουν λύση στα κακώς κείµενα.

Τα σκίτσα του Μιχάλη κυριολεκτικά είναι για µας µία πρόκληση ώστε πολλές φορές να ασχοληθούµε δηµοσιογραφικά µε τα θέµατα που αναδεικνύει.

Στο πλαίσιο του εορτασµού των 75 χρόνων κυκλοφορίας της εφηµερίδας «Φωνή της Πάρου», αποφασίσαµε να προχωρήσουµε σ’ αυτή την έκδοση που είναι συµπυκνωµένη η ζωή της Πάρου την τελευταία δεκαετία όπως µε χιουµοριστικό τρόπο αποτύπωσε µε το πενάκι του ο Μιχάλης Ρουµπάνος.

Τον ευχαριστούµε για την πολύχρονη και πολύτιμη συνεργασία του».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.