Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη το Χρήστο Βλαχογιάννη

Πάρος

Συνεργάτες και πολιτικοί παράγοντες αποχαιρετούν τον Χρήστο Βλαχογιάννη:

Αποχαιρετισμός στο Χρήστο Βλαχογιάννη

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλιψη το Χρήστο Βλαχογιάννη, πρώην δήμαρχο Πάρου, εκπαιδευτικό και αγωνιστή της δημοκρατίας. Ο Χρήστος υπήρξε ένας έντιμος μαχητής της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας που έδωσε ότι καλλίτερο μπορούσε στην κοινωνία της Πάρου όπου έζησε τις τελευταίες δεκαετίες. Κάποτε πολιτικοί αντίπαλοι πάντα στα πλαίσια του δημοκρατικού χώρου, τα τελευταία χρόνια συναγωνιστές για μια προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα.

Θα σε θυμόμαστε πάντα για το σεμνό και έντιμο χαρακτήρα σου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.           

Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ  

 

«Ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο δικός μας Χρήστος έφυγε σήμερα ξημερώματα από τη ζωή, γεμίζοντας όλους μας με απέραντη θλίψη.

Το νησί μας έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο με ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος ξεχώρισε για το ήθος, το έργο και την προσφορά του και άφησε τη δική του σφραγίδα στην τοπική κοινωνία, η οποία θρηνεί σύσσωμη σήμερα για τον χαμό του.

Αγάπησε την Πάρο σαν να ήταν δική του γενέτειρα και υπηρέτησε τον νησί και τους Παριανούς ακούραστα από όποιο πόστο και αν βρέθηκε, την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φίλε Χρήστο, η είδηση της απώλειας σου με αφήνει συντετριμμένο. Επί σειρά ετών πορευτήκαμε μαζί τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Ο αγώνας σου για μία καλύτερη κοινωνία θα συνεχίσει να με εμπνέει και να μου δίνει δύναμη, ώθηση και κουράγιο.

Καλό σου ταξίδι Δήμαρχε της Πάρου, του τόπου που αγάπησες και σ’ αγάπησε μέχρι το τέλος.

Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια και στους οικείους σου.

Μάρκος Κωβαίος,

Δήμαρχος Πάρου»

 

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του πρώην Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια (Κοινότητα Μάρπησσας και Δήμο Πάρου).

Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, αναγνωρίζαμε στο πρόσωπο του έναν ιδιαίτερα εργατικό και έντιμο αυτοδιοικητικό συμπατριώτη που με το έργο του άφησε την σφραγίδα του στο νησί μας.

Έδωσε πολλές αυτοδιοικητικές μάχες στις οποίες βγήκε νικητής.

Η τελευταία του μάχη με τον κορωνοϊό δυστυχώς αποδείχτηκε άνιση...

Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του.

Αιωνία του η μνήμη!

Κώστας Μπιζάς,

Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου»

 

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό η κοινωνία της Πάρου, αποχαιρετά σήμερα τον Χρήστο Βλαχογιάννη, ένα άξιο Δήμαρχο, που υπηρέτησε το νησί μας και την Τοπική

Αυτοδιοίκηση, στην οποία και αφιερώθηκε, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα. Αποχαιρετά την οικογένειά του ένα πιστό σύντροφο και ένα στοργικό πατέρα.

Αποχαιρετούμε όλοι μας έναν δικό μας άνθρωπο, ένα αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας. Αποχαιρετούμε όλοι μας ένα φίλο, συνεργάτη, έναν καλό πολίτη που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες. Γιατί αυτές τελικά είναι που υπερισχύουν και βαρύνουν περισσότερο στην κοινή αυτοδιοικητική μας πορεία.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα επώδυνο το χρέος μας σήμερα. Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο Χρήστος θα έχανε τη μάχη για τη ζωή που έδινε όλο αυτό το διάστημα. Ίσως γιατί όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες. Για ιδανικά, αξίες και αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και θα υπηρετούμε όλοι μας. Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, ο Χρήστος, είτε ως Κοινοτικός Σύμβουλος, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος είτε ως Δήμαρχος, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Είχα την τύχη να υπηρετήσω μαζί του τα κοινά της Πάρου από το 2003 έως το 2014, ως Έπαρχος Πάρου και ως Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ εκείνος ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μετέπειτα Δήμαρχος. Πέρα από τις όποιες, θεμιτές διαφωνίες μας, οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι το αποτύπωμά του στα κοινά του νησιού μας ήταν θετικό και ότι υπήρξε πάντα συνεργάτης καλός και δικαίως κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό των συμπολιτών μας.

Οι λέξεις εντιμότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά θα συνοδεύουν πάντα το όνομά του. Για όλους εμάς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, ο Χρήστος αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Εκφράζοντας τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Άννα, και την κόρη του Έφη, εύχομαι η μνήμη του να παραμείνει ζωντανή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παριανής γης που θα τον υποδεχθεί.

Πάρος 25 Οκτωβρίου 2020

ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΙΑΚ. ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ

π. ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Α.Π

 

Αποχαιρετισμός  στον Χρήστο Βλαχογιάννη, τον  άξιο πολίτη της Πάρου 

Με συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο πρόωρο θάνατο του Χρήστου Βλαχογιάννη, του καταξιωμένου ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης που η κοινωνία της Πάρου τίμησε με το ύψιστο αξίωμα του Δημάρχου.

Με τον Χρήστο συνεργαστήκαμε για δεκαετίες σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την Πάρο, ξεκινώντας με  το μουσείο του γλύπτη Περαντινού στη Μάρπησσα και κλείνοντας με τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου στον Άϊ Γιάννη Δέτη, όπου πρωτοστάτησε ως Δήμαρχος.  

Είχα την ευκαιρία σε όλα αυτά τα χρόνια σωστής συνεργασίας, να εκτιμήσω το ήθος, τη διάθεση προσφοράς, την αφοσίωση και την αγωνιστικότητα  του.

Στη σταθερή σύντροφο της ζωής του, τη σύζυγο του Άννα και την κόρη τους Έφη εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Ελισάβετ Παπαζώη

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.