Πολυτεχνείο: 47 χρόνια μετά εμπνέει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας

Πάρος

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να εμπνέει τις νέες γενιές, αποτελεί σταθμό στην ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας μας, γιατί τα συνθήματά του για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα, 47 χρόνια μετά. 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, όσο και στην κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, συμβάλλοντας στην αντιιμπεριαλιστική αντιδικτατορική γραμμή πάλης που διαμορφώθηκε.

Η 17η Νοέμβρη παραμένει μία ζωντανή επέτειος γιατί συμβολίζει τους αγώνες και την αγωνία του λαού μας για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για τη συντριβή του φασισμού.

Παραμένει σύμβολο αγώνα, ιδιαίτερα σήμερα, που η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, απαγορεύει τις συναθροίσεις, άνω των 3 ατόμων, σε όλη τη χώρα, παραπέμποντας σε άλλες εποχές. 

Παραμένει σύμβολο αγώνα, γιατί στην απαγόρευση των συναθροίσεων και τότε, ο λαός και η νεολαία δεν υπάκουσαν, βγήκαν στους δρόμους και επί τρία μερόνυχτα έστειλαν μήνυμα ανυπότακτου αγώνα και αντίστασης.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.