Επιστολές προς τις τράπεζες Πειραιώς και Εθνικής από την κοινότητα Νάουσας

Πάρος

Η κοινότητα Νάουσας δια του προέδρου της Παντελή Μπαφίτη έστειλε επιστολές προς τις τράπεζες Πειραιώς και Εθνικής σχετικά με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων στην περιοχή.

Οι επιστολές προς τις τράπεζες σημειώνουν:

«Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα που διατηρεί στη Νάουσα της νήσου Πάρου και μάλιστα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της περιοχής.

Μιας περιοχής με σημαντική τουριστική σημασία, η οποία μάλιστα το τελευταίο διάστημα δοκιμάστηκε από την κρίση της πανδημίας περισσότερο από ποτέ.

Παρόλα αυτά παραμένει μια ζωντανή κωμόπολη, με το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να αποτελεί πυρήνα της καθημερινής δραστηριότητα των ανθρώπων της.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το κατάστημα εξυπηρετεί, πέραν των εμπόρων, των επιχειρηματιών και των καταστηματαρχών, ένα μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, αλλά και ευπαθών ομάδων. Στη διάρκεια δε της τουριστικής περιόδου ο αριθμός των επισκεπτών που το χρησιμοποιούν είναι χιλιάδες. Σε περίπτωση που αυτό κλείσει, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής, θα υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει να διανύσουν περισσότερα από 10 χιλιόμετρα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα. Εξέλιξη δυσμενής, που αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα πλήξει μια από τις παραδοσιακά τουριστικότερες περιοχές της νήσου Πάρου, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Επειδή, η παρουσία του υποκαταστήματος στη Νάουσα της Πάρου, πέρα από την εμπορική του αξία για την τράπεζα, έχει πρωτίστως τεράστια κοινωνική και εθνική σημασία.

Επειδή, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπεζών.

Επειδή, η παρουσία του υποκαταστήματος βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων και παράλληλα διευκολύνει σημαντικά την οικονομική ζωή της σημαντικής αυτής περιοχής.

Παρακαλούμε θερμά, όπως επανεξετάσετε το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος με θετικό πνεύμα, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας απέναντι στους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους νησιώτες μας που προσπαθούν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια, κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες. Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε την προσπάθεια τους να διατηρήσουν «ζωντανό» αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Νάουσας

Μπαφίτης Παντελής».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.