Η Νάουσα αντιμετωπίζει τα προβλήματά της

Πάρος

Η «Φωνή της Πάρου» συνεχίζει τις παρουσιάσεις της για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη καθηκόντων των νέων αυτοδιοικητικών στελεχών που προέκυψαν από τις εκλογές του Μαΐου 2019. Σ’ αυτό το φύλλο παρουσιάζουμε τη συνέντευξη από δύο στελέχη της κοινότητας Νάουσας.

Συγκεκριμένα, του προέδρου της κοινότητας, Παντελή Μπαφίτη –από την πλειοψηφία- και την πρώτη σε ψήφους σύμβουλο από τη μειοψηφία, Άννα Κάγκανη.

Π. Μπαφίτης: «Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα»

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του τοπικού συμβουλίου. Πως αποτιμάται το έργο σας, ποια προβλήματα αντιμετωπίσατε αυτή την περίοδο;

Π. Μ.: «Η χρονιά αυτή όπως εξελίχθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19, της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου και της γενικής οικονομικής δυσπραγίας, ήταν μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων χρόνων. Όμως μαζί με τη δημοτική Αρχή είδαμε τα προβλήματα κατάματα και δουλέψαμε συντονισμένα στην υλοποίηση μεγάλων έργων όπως το λιμάνι της Νάουσας, την αναβάθμιση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών, την αποκατάσταση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και κυρίως τον επανασχεδιασμό της τοπικής υπηρεσίας καθαριότητας. Αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια ήταν οι τοπικοί σύλλογοι. Και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και στο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον απλό πολίτη και τον επιχειρηματία, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων του και συμβάλλοντας στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής και εργασίας τους».

Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου είναι γνωστό ότι έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο για την υλοποίησή τους. Σ’ αυτό τον πρώτο χρόνο πόσες αποφάσεις έχετε πάρει και ποια είναι η τύχη τους;

Π.Μ.: «Υπάρχει άριστη συνεργασία με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, όπως και με τα άλλα αρμόδια όργανα, δηλαδή την οικονομική Επιτροπή και την επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με συνέπεια οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου να τυγχάνουν της άμεσης αντιμετώπισης και υλοποίησής τους. Τολμώ να πω ότι είμαστε σε ανοικτή γραμμή και μας έχει δοθεί μ’ αυτόν τρόπο η δυνατότητα να αναδεικνύουμε τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες μας και να υλοποιούμε διορθωτικές επεμβάσεις με τους δικούς μας υπαλλήλους, σε άμεση συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, τους αντιδημάρχους και τον δήμαρχο.

 

PRWTO_THEMA_2.jpg

Αυτό βεβαίως δε μας καθησυχάζει, το αντίθετο μάλιστα, μας δίνει το έναυσμα να συνεχίζουμε να διεκδικούμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έργα και παρεμβάσεις για την κοινότητά μας».

Αυτή τη χρονιά με τα προβλήματα της πανδημίας παρουσιάστηκαν σοβαρά θέματα στον τομέα του τουρισμού. Ποια ήταν η αξιοποίηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών και γενικότερα των τουριστικών υποδομών της τοπικής κοινότητας;

Π.Μ.: «Το πρόβλημα με το τουριστικό καταφύγιο παραμένει άλυτο από το 2010 και αφορά τη μη αδειοδότησή της λειτουργίας του. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τοπικό τουρισμό και ένα κόσμημα για το χωριό μας. Σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή έχουμε δρομολογήσει μία σειρά ενεργειών που θα μας εξασφαλίσει εκτός από την πολυπόθητη αδειοδότηση και την εν γένει πλήρως εκμεταλλεύσιμη λειτουργία του. Η πρόσληψη φυλάκων από τη δημοτική Αρχή, συνέβαλε στη σωστή διαχείρισή του και η επικείμενη κατασκευή του νέου λιμένα αναμένεται να την αναβαθμίσει συνολικά, και να αλλάξει άρδην την επισκεψιμότητα των ελλιμενισμένων σκαφών και την παροχής των υπηρεσιών μας.

Επίσης, το Πάρκο Πάρου, ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο του τουριστικού μας προϊόντος, συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες και τους λουόμενους που το επιλέγουν. Δυστυχώς όμως φέτος, τα περιοριστικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν δε βοήθησαν στην ανάπτυξη των πλήρων δυνατοτήτων του κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει στο μέλλον, μόλις επιστρέψουμε πάλι σε συνθήκες κανονικότητας.

Για το τέλος άφησα τον ξενώνα της Νάουσας. Καθημερινά όσοι περνάμε από εκεί και βλέπουμε την αλλαγή που συντελείται είμαστε συγκλονισμένοι καθώς η επί σειρά ετών εικόνα εγκατάλειψης αυτού του εμβληματικού κτιρίου, δίνει τη θέση της σε ένα πανέμορφο οίκημα. Προσεκτικά ανακαινισμένο προκειμένου να διατηρήσει τον αρχικό του σχεδιασμό και να ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Για όλους όσοι δεν το γνωρίζουν, το ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει ως ένας σύγχρονος δημοτικός χώρος πολιτισμού που θα φιλοξενεί εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α.».

Η καλοκαιρινή περιπέτεια με τα κρούσματα κορωνοϊού άφησε μία προβληματική τουριστική εικόνα για τη Νάουσα. Σήμερα πού βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και παρόλο που είμαστε εκτός σεζόν ποια είναι η κατάσταση στην κοινότητά σας;

Π.Μ.: «Καμία προβληματική τουριστική εικόνα. Αυτό δε το δέχομαι. Η Νάουσα ήταν και είναι ο κορυφαίος νησιώτικος προορισμός, με φίλους που μας επιλέγουν γιατί αναγνωρίζουν τη μοναδική νησιώτικη φυσιογνωμία μας, την αρτιότητα των παροχών μας και την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας. Είμαστε ένα χωριό με ξεχωριστή κουλτούρα και προσφορά, και γι’ αυτό ως προορισμός έχουμε το δικό μας πιστό κοινό, το οποίο δε θα μας εγκαταλείψει. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την επισκεψιμότητά της.

Το φετινό καλοκαίρι όντως προέκυψε θέμα με τη συνάθροιση στα νυχτερινά καταστήματα. Ήταν πραγματικά ένα θέμα που δεν μπορούσε να ελεγχθεί από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικής αστυνομίας, που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό. Παρόλα αυτά έγιναν πολλοί έλεγχοι και μπήκαν ποινές. Στον αντίποδα η πλειονότητα των επαγγελματιών και των κατοίκων λειτούργησαν ευσυνείδητα και υπάκουσαν στα μέτρα πρόληψης, όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ. Στοχοποιηθήκαμε ΝΑΙ αλλά αυτό μας έκανε σοφότερους και το μέλλον θα μας βρει προετοιμασμένους να ανταπεξέλθουμε στις όποιες προκλήσεις του.

 

PRWTO_THEMA_3.jpg

Στα παραπάνω θέλω να προσθέσω και τη θετική εικόνα της καθαριότητας του οικισμού, που παίζει καθοριστικό ρόλο στις επικίνδυνες μέρες που διανύουμε. Η Νάουσα και φέτος το καλοκαίρι, παρόλο την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε κράτησε σε υψηλό επίπεδο τη καθαριότητα, και σ’ αυτό βεβαίως συνέβαλε και η εργολαβία καθαριότητας κατά τις νυχτερινές ώρες».

Η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αγροκήπιο είναι ένα μεγάλο θέμα που έχει συζητηθεί πολύ στο παρελθόν. Υπάρχει και μια ολοκληρωμένη πρόταση από τον ΑΜΕΣ «Νηρέας». Τι νεότερο έχουμε γι’ αυτό το θέμα;

Π.Μ.: Δυστυχώς στο παρελθόν χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα 2004, κάτι που θα σήμαινε ότι θα είχε υλοποιηθεί ήδη πριν μία 15ετία. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια είχαμε χαθεί σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των αρμόδιων υπουργείων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και κυρίως να λάβουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι τα σχέδια για τον προτεινόμενο αθλητικό χώρο θα λάμβαναν τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Έτσι, περιοριζόμασταν στο να διατηρήσουμε λειτουργικό τον χώρο για τις αθλοπαιδιές και σε μικροεπεμβάσεις που δεν είχαν μόνιμο χαρακτήρα, όπως τα WC. Σήμερα όμως βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το όνειρο γίνει πραγματικότητα, καθώς η δημοτική Αρχή έχει λάβει επίσημα αυτές τις διαβεβαιώσεις και πλέον ψάχνει χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή τους. Εμείς σαν κοινότητα δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να υλοποιηθεί η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και της νεολαίας μας».

Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Νταμουλί και Αμπελά με τις κατακρημνίσεις στην ακτογραμμή. Ποιες ενέργειες έγιναν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;

Π.Μ.: «Το θέμα των κατακρημνίσεων μας απασχόλησε όλους από την πρώτη στιγμή και αντιμετωπίστηκε με την ανάλογη σοβαρότητα από τη δημοτική Αρχή. Στο δια ταύτα: Πρόσφατα στις 19/10/2020 με το υπ’ αρ. 68877/1287 έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μας ενημέρωσε για τη χρηματοδότηση της μελέτης που αφορά τα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων παράκτιων πρανών και προστασίας από τη θαλάσσια διάβρωση στη περιοχή μας, όπως και σε αυτή τη Δρυού, με φορέα υλοποίησης την τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πάρου, η οποία και θα προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών. Είμαστε λοιπόν σε αναμονή των αποτελεσμάτων των μελετών αυτών θα μας υποδείξουν και τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου».

Ποια είναι η πιθανή εξέλιξη για τα έργα υποδομής που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά όπως είναι η δημιουργία πεζοδρόμων, συντήρηση του ενετικού κάστρου, έργα προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου, αξιοποίηση παραδοσιακών ναυπηγείων κλπ;

Π.Μ.: «Όπως γνωρίζετε η Νάουσα είναι γνωστή σ’ όλη την υφήλιο για το ενετικό κάστρο της και το παραδοσιακό λιμανάκι της. Το ενετικό κάστρο είναι αρχαιολογικός χώρος και αρμοδιότητα της εφορίας Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού για τη συντήρηση του. Παρ’ όλα αυτά ο δήμος Πάρου, μέσω του λιμενικού Ταμείου έχουν ήδη δρομολογήσει -σε συνεργασία πάντα με τους παραπάνω αρμόδιους φορείς- έργα που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διάσωση αυτού του μοναδικού μνημείου για τον τόπο μας. Θα είμαι σε θέση να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό στο μέλλον.

Τα παραδοσιακά ναυπηγεία είναι ιδιωτικά. Πιστεύουμε όμως ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου και των κατοίκων του. Επιπλέον, είναι ένα από τα επαγγέλματα που τείνουν να χαθούν και πρέπει να διασωθούν. Όπως επίσης πρέπει να διασωθούν τα εναπομένοντα παραδοσιακά σκαριά, ο στόλος των οποίων τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικής καταστροφής τους από την Ε.Ε. έχει μειωθεί σημαντικά  Πρόταση του δήμου και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου είναι τα παραδοσιακά ναυπηγεία να ενταχθούν στις πολιτιστικές δραστηριότητες της δημοτικής ΑΕ «Πάρκο Πάρου» που με την καινούργια διεύθυνση και τον πρόεδρό της δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για αυτά και τη διάσωσή τους».

Θέλετε να προσθέσετε κάτι για το τέλος αυτής της συνέντευξης κε Μπαφίτη;

Π.Μ.: «Ναι και σας ευχαριστώ που μου δίνετε αυτή την ευκαιρία. Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Ναουσαίο, τον απλό πολίτη, τον επιχειρηματία, τον νέο, το μικρό παιδί και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα ή πρόκληση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Προτεραιότητα μου είναι να δώσουμε λύσεις στα θέματα της καθημερινότητάς τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι εδώ να τους ακούσω και να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον που θέλουμε για τον τόπο και την μικρή κοινωνία μας. Θα με βρείτε παντού. Στο έργο που γίνετε στη γειτονιά σας, στο φρεάτιο που επισκευάζουμε, στο σχολείο που με χρειάζονται ή όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη, αλλά κυρίως θα με βρείτε στο γραφείο μου στη κοινότητα της Νάουσας, το οποίο είναι πάντα ανοιχτό για όλους σας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς κοινοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένου και αυτούς της αντιπολίτευσης για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία».

Άννα Κάγκανη: «Περιμένουμε την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου μας»

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου τοπικού συμβουλίου. Πως αποτιμάται το έργο του, ποια προβλήματα αντιμετωπίσατε αυτή την περίοδο;

Α.Κ.: «Το καλοκαίρι του 2020 -παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε την τουριστική πληρότητα των προηγουμένων ετών- η εικόνα της παρουσίας του δήμου στην καθημερινότητα της Νάουσας δεν ήταν επαρκής. Παραδείγματος χάριν. Η καθαριότητα ήταν εμφανώς ελλιπής: Παρά την προσπάθεια των εργαζομένων καθαριότητας, οι κάδοι ήταν ξεχειλισμένοι σε διάφορα σημεία του χωριού και τις εξοχές γύρω από τον οικισμό. Η μεταφόρτωση των απορριμμάτων μεγάλου όγκου παρέμεινε σε άθλια κατάσταση. Το πλύσιμο του οικισμού έγινε ελάχιστες φορές.    

Μπορούμε να διακρίνουμε θετικά στοιχεία όπως ότι συντηρήθηκε και εμπλουτίσθηκε με όργανα η μεγάλη παιδική χαρά και μια άλλη μικρότερη ή ότι έγιναν καθαρισμοί δένδρων και φυτεύτηκαν κάποια φυτά σε διάφορα σημεία. Όμως αυτό που εμφανώς προκύπτει είναι ότι αυτή τη χρονιά αντιμετωπίστηκαν ελάχιστες από τις βασικές ανάγκες του χωριού και οπωσδήποτε δεν δρομολογήθηκαν λύσεις ούτε διατυπώθηκαν προτάσεις για τα μεγάλα θέματα της Νάουσας».

Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου είναι γνωστό ότι έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και απευθύνονται στο δημοτικό συμβούλιο για την υλοποίηση τους. Σ’ αυτό τον πρώτο χρόνο πόσες αποφάσεις έχετε πάρει και ποια είναι η τύχη τους;

Α.Κ.: «Στα δώδεκα συμβούλια που έχουν γίνει πάρθηκαν αποφάσεις για επιμέρους θέματα που αφορούν τοπικές παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής κοινότητας Νάουσας. Η πιο σημαντική απόφαση που έχει ληφθεί είναι η αγορά χώρου για να γίνει το «πράσινο σημείο» δηλαδή ο χώρος μεταφόρτωσης των ογκωδών απορριμμάτων. Σήμερα, ο χώρος αυτός βρίσκεται σε μια από τις εισόδους της Νάουσας εγείροντας θέματα για τη δημόσια υγεία, προκαλώντας άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες και πλήττοντας έμμεσα την εικόνα όλων των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην κοινότητα».

Αυτή η χρονιά με την έξαρση της πανδημίας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον τομέα του τουρισμού. Ποια είναι σήμερα η κατάσταση μιας και βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα των κρουσμάτων με τον κορονοϊό;

Α.Κ.: «Το βασικότερο ζήτημα αυτής της πανδημικής χρονιάς ήταν η ασφάλεια των κατοίκων, των επισκεπτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών. Οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν για τη προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων -ειδικότερα στη Νάουσα- ήταν αυξημένες αλλά στην πράξη δεν αντιμετωπίσθηκαν. Έτσι, δημιουργήθηκε αυτή η ανασφάλεια και η μεγάλη δυσφήμηση της περιοχής μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές απώλειες για όλους όσοι εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία του νησιού (εργαζόμενους, επιχειρηματίες, προμηθευτές, παραγωγούς κλπ). Εμείς ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες για να ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα της Νάουσας με προσωπικό για περισσότερους ελέγχους την περίοδο αυτή. Επίσης, να θυμίσω ότι στην προηγούμενη τετραετία ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έκανε αγώνα για να διατηρηθεί το αστυνομικό τμήμα».

2020 11 23 gkagkani

 

Η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αγροκήπιο είναι ένα μεγάλο θέμα που  έχει συζητηθεί στο παρελθόν. Υπάρχει και μια ολοκληρωμένη πρόταση από τον ΑΜΕΣ «Νηρέας». Τι νεότερο έχουμε για αυτό το θέμα;

Α.Κ.: «Για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη. Η ολοκληρωμένη πρόταση του Νηρέα είναι εξαιρετική, ωστόσο έχει μείνει στα συρτάρια. Εκείνο που προσπαθεί άμεσα να υλοποιήσει ο σύλλογος είναι να δημιουργηθεί αποθήκη και τουαλέτες τα οποία μπορούν να γίνουν με χορηγίες και εθελοντική εργασία και δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου».

Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Νταμουλί και Αμπελά με τις κατακρημνίσεις στην ακτογραμμή. Ποιες ενέργειες έγιναν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;

Α.Κ.: «Εδώ μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορά σε μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Πάρου και που δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν προγραμματιστεί τα απαραίτητα έργα, αλλά ούτε οι σχετικές μελέτες».

Ποια είναι η πιθανή εξέλιξη για τα έργα υποδομής που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά όπως είναι δημιουργία πεζόδρομων, συντήρηση του ενετικού κάστρου, έργα προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου, αξιοποίηση παραδοσιακών ναυπηγείων κλπ;

Α.Κ.: «Περιμένουμε την υλοποίηση τους. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για πεζοδρομία, συντήρηση και φωτισμό του ενετικού κάστρου, έργα προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου, αξιοποίηση των σφαγείων. Όμως παραμένουμε στην αναμονή και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της απόλυτης αναβλητικότητας και έλλειψης αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του τόπου. Φυσικά για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες συνεργατών και υπαλλήλων όπως μηχανικών, τεχνικών κλπ. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα από τον δήμαρχο για τη στελέχωση αυτού του τομέα αντί να εξαντλούνται κονδύλια αλλού».

Θέλετε να προσθέσετε κάτι για το τέλος αυτής της συνέντευξης από την σκοπιά της παράταξης που εκπροσωπείτε; 

Α.Κ.: «Τελειώνοντας, τονίζω ότι η πρώτη χρονιά είχε χαρακτήρα συναίνεσης και επιεικείας απέναντι στη νέα κοινοτική αρχή. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ζυμωθεί μια νέα ομάδα. Ο χρόνος όμως έχει περάσει και παραμένουμε θεατές των εξελίξεων. Θα ήθελα -από την θέση της τοπικής συμβούλου- να μεταφέρω τις απόψεις της πλειονότητας των συμπολιτών μου για το πώς βιώνουμε την πορεία της Νάουσας και πως την ονειρευόμαστε, όσο πολύ και αν απέχει από αυτό που είναι σήμερα. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία της, τουλάχιστον όσα δεν έχουν αλλοτριωθεί. Πρέπει να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης για την πολιτιστική κληρονομιά που παραλάβαμε και την οποία οφείλουμε να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενεές. Η παράταξή μας έχει ενεργό ρόλο και θα προωθήσει ακόμη πιο δυναμικά το όραμα της για το μέλλον του νησιού.  Επιθυμούμε ανάπτυξη συμβατή με την ιστορία, την παράδοση και το περιβάλλον και ταυτόχρονα απαντήσεις και λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων. Δεν είναι δύσκολο να συνδυάσουμε την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία της Νάουσας -και κατ’ επέκταση του νησιού- με την προώθηση της τοπικής παραγωγής, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διατήρηση των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Εμείς, σαν δημοτική κοινότητα πρέπει να παρέχουμε τις βασικές υποδομές και να υπενθυμίζουμε στους επαγγελματίες την ανάγκη σεβασμού των κανόνων κυρίως για την προστασία της ποιότητας των δικών τους υπηρεσιών».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.