ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ : Απαιτούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Πάρος

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών ζητούν Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει πως «για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και τα σωματεία των εκπαιδευτικών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία Κ. Μακεδονίας την Πέμπτη 14 Γενάρη προχωράει μαζί με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με όλα τα μέσα προστασίας, στις 13.00 στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

«Καλούμε τους γονείς να βρίσκονται στα σχολεία και να διεκδικούν, όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια», σημειώνει (Διαβάστε αναλυτικά εδώ). 

Σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης επισημαίνει ότι η χρονιά «ξεκινάει με ανοιχτά τα μισά σχολεία (μόνο πρωτοβάθμια), χωρίς καμία αλλαγή και κανένα ουσιαστικό μέτρο όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να περνάει σημαντικές παρεμβάσεις για την Παιδεία εν μέσω καραντίνας, ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση με πρόθεση αυτές να ισχύσουν από φέτος, μετατρέποντας σε "πειραματόζωα" τους φετινούς υποψήφιους, που είναι πλέον επιβαρυμένοι, με το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους να το έχουν κάνει μέσω τηλεκπαίδευσης, κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν να εκτονώσουν πουθενά το βάρος αυτής της τόσο πιεστικής χρονιάς.

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη χρονιά. Διεκδικούμε και κινητοποιούμαστε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Στην Κρήτη και σε άλλα νησιά

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης καταγγέλλει «την ανάλγητη και ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης που επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Σητείας Λασιθίου Κρήτης τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν από συλλόγους γονέων των σχολείων καθώς και κατοίκων και φορέων της ΤΚ Παλαικάστρου και της Σητείας για αναστολή του ανοίγματος εξαιτίας της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Το γεγονός ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και συνολικότερα, που οδηγεί στη διασπορά του ιού με γοργό ρυθμό. Σε αυτές τις συνθήκες το άνοιγμα των σχολείων χωρίς την υλοποίηση σειράς μέτρων, που ζητάει εδώ και καιρό το γονεϊκό κίνημα, θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού και προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα».

Επισημαίνει ότι «Η απαίτηση των γονέων να μην ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής τη Δευτέρα πηγάζει από τον φόβο που προκαλεί η αδιαφορία και η εμμονή των αρμόδιων φορέων να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε σχολικά κτίρια που έχουν χρόνια σοβαρά προβλήματα, τα οποία η πανδημία έχει εντείνει ακόμα περισσότερο, αλλά και από τις τραγικές ελλείψεις στις δομές Υγείας. Η υποκρισία της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει εδώ. Έκλεισε τα σχολεία για δυο μήνες, στέλνοντας τους μαθητές στα σπίτια τους, μακριά από τις σχολικές τάξεις, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η επιλογή σε γνωστικό - κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο, χωρίς να αξιοποιήσει το χρονικό αυτό το διάστημα ώστε να ληφθούν μέτρα και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. Αρνήθηκε πεισματικά να κάνει μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς -γιατί όπως ισχυρίστηκε "στις τάξεις ο ιός δεν κολλάει" τη στιγμή που πάνω από χίλια ήταν τα κλειστά τμήματα σε όλη τη χώρα- όταν 25-27 μαθητές στοιβάζονταν σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο απόστασης!». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ) Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εκπαιδευτικών Λασιθίου

H ίδια «και χειρότερη κατάσταση» ισχύει στην Ρόδο, αφού το νησί έχει το «προνόμιο» να διαθέτει κάποια σχολεία «ηλικίας άνω των 100 χρονών!», όπως καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ρόδου. 

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια ζητούν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων Ικαρίας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.