Δήμος Αντιπάρου : είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι του Σωτήρη Σκούρτη

Αντίπαρος

Επειδή πολλοί με ρωτάνε τι ετοιμότητα έχει ο δήμος μας και το ιατρείο, εν όψει της προστασίας της δημόσιας υγείας και της προσπάθειας αποφυγής της εξάπλωσης του ιού COVID-19 στην κοινότητα,

θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους του νησιού ότι έχουμε προβεί στα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι.

Έτσι, προμηθευτήκαμε 16 επιπλέον φιάλες οξυγόνου, 300 απλές μάσκες για τον πληθυσμό, ειδικές μάσκες, στολές και γυαλιά για όσους ενταχθούν στην ομάδα βοήθειας που θα συσταθεί.

Διαχωρίστηκε ο χώρος εξέτασης των ασθενών με αναπνευστικά συμπτώματα από τον κύριο χώρο εξέτασης του ιατρείου.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες ένας οικίσκος (ISOBOX) 5 μέτρων, προσωπική δωρεά της κυρίας Αθανασίας Κομνηνού, που θα τοποθετηθεί πλησίον του ιατρείου για διαλογή και βραχεία παραμονή σοβαρών περιστατικών.

Αύριο (Σάββατο) θα γίνει εκτεταμένη προληπτική απολύμανση σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του πολίτη για εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, των ανήμπορων ή των μοναχικών πολιτών και όσων χρειαστούν βοήθεια όσο βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Επίσης, θα συσταθεί μία ομάδα βοήθειας από εθελοντές (πολλοί έχουν ήδη εκδηλώσει το ζωηρό ενδιαφέρον τους πριν καν ερωτηθούν και τους ευχαριστώ, κάθε βοήθεια είναι δεκτή), καθώς στο δήμο μας δεν προβλέπεται υπηρεσία πρόνοιας.

Είναι κρίμα να είναι τόσο απλός ο τρόπος πρόληψης και να φερόμαστε τόσο ανεύθυνα.

Θυμηθείτε ότι το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών αποτελούν το καλύτερο μέσο προφύλαξης.

Είναι θερμή παράκληση και απαίτηση σε όσους έχουν έρθει στο νησί από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού να τεθούν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες.

Όσοι ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν έξω και συναθροίζονται καλό είναι να σεβαστούν την προσπάθεια όλων να απομονωθεί ακόμα και η τελευταία πιθανότητα να διεισδύσει ο ιός στον πληθυσμό.

Όταν η έννοια του δημόσιου συμφέροντος δεν γίνεται αντιληπτή από όλους, τότε μόνο η επιβολή μέτρων μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Έχουμε το πλεονέκτημα να αποτελούμε μία απομονωμένη κοινωνία, που μπορεί να περιχαρακώσει τη νόσηση από τον κορωνοϊό σχετικά εύκολα.

Εξάλλου το να είσαι καθηλωμένος στο σπίτι με τηλέφωνο, ίντερνετ, τροφή, τηλεόραση, και απουσία πολέμου δεν είναι και μαρτύριο….

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.