Η κοινοπραξία ΕΓ/ΟΓ Αντιπάρου για τις μετακινήσεις από και προς την Πάρο

Αντίπαρος

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας λόγω της πανδημίας Covid-19 που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν ληφθεί από την πολιτεία έκτακτα μέτρα

προς αποφυγή εξάπλωσης της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε το επιβατηγό κοινό Πάρου-Αντιπάρου ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε  στις 3/5/2020 εξακολουθούν να ισχύουν απαγορεύσεις μετακινήσεων όσον αφορά τους κατοίκους των νησιών έως τις 18/5/2020.

Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, προς το νησί της μόνιμης κατοικίας τους. Επίσης επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων της Αντιπάρου προς την Πάρο, για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη σε γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

    Επίσης μεταξύ των νησιών Πάρου και Αντιπάρου επιτρέπεται η μετακίνηση:
  • Του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δυνάμεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους.
  • Του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.
  • Του τεχνικού προσωπικού κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
  • Των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε βαθμίδας, που εργάζονται στο νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται για την εκτέλεση υπηρεσίαςς
  • Προς τον σκοπό παρουσίας σε τελετή (π.χ. κηδεία προσώπου πρώτου ή δεύτερου βαθμού).

Στις ανωτέρω διατάξεις οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε σεβασμό και να εφαρμόζουμε αυτές στο ακέραιο με σκοπό την επίτευξη του γενικού καλού.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Αρχές/Δήμους Πάρου-Αντιπάρου και Λιμενικές Αρχές για τις προσπάθειες που γίνονται για να εξυπηρετηθούν όσο δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας των νησιών, και ιδίως αυτοί που έχουν ανάγκη.

Τέλος, η Κοινοπραξία μας εκτελεί και εφαρμόζει τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν στο μέλλον για την προστασία όλων μας, στο πλαίσιο αυτών έχουν περιοριστεί και οι πλόες των πλοίων. Ως εκ τούτου για τις απαγορεύσεις αυτές ουδεμία ευθύνη φέρουν οι Δήμοι, οι Λιμενικές Αρχές και τα μέλη του πληρώματος των πλοίων. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση! 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.