Δρόμος Πούντας | Ανευθυνότητα…

Αντίπαρος

Σχετικά με τον δρόμο στην Πούντα (πριν το ξενοδοχείο «Holliday»), για το οποίο τόσα αρνητικά σχόλια έχουν γίνει, πραγματικά σταματάει ο νους με την ανευθυνότητα των Αρχών του τόπου μας.

 

Ο δρόμος είναι μία «πηγή» για αναφορά ατυχημάτων από τη στιγμή που ο κυματισμός τους χειμερινούς και όχι μόνο μήνες, έχει ως αποτέλεσμα τα θαλασσινά νερά να φτάνουν στην άσφαλτο και έτσι να αναγκάζονται οι οδηγοί (για να τα αποφύγουν) να βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το θέμα ούτε νέο είναι ούτε άγνωστο στις Αρχές Πάρου και Αντιπάρου. Αφήνω στην άκρη ότι κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές από φορείς –όπως το ΚΤΕΛ Πάρου από το 2018- και πολλούς άλλους. Τελευταία αναφορά έγινε από έναν πολίτη της Αντιπάρου, ο οποίος με το δίκιο του ζητάει λύση και εγκαλεί εκείνους που είναι θεατές της κατάστασης.

Από την άλλη -και εδώ είναι τα άλλα ωραία- η δημοτική Αρχή της Πάρου (κάτω από το τραπέζι), «ψιθυρίζει» ότι ο δρόμος ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και άρα η ευθύνη είναι του επαρχείου. Είναι γνωστή αυτή η τακτική… Όταν οι δρόμοι έχουν προβλήματα η ευθύνη βαραίνει το επαρχείο και όταν γίνονται έργα στους δρόμους, αυτό είναι αποτέλεσμα της δημοτικής Αρχής… Πηγαίνοντας δε προ ημερών στις Λεύκες και περνώντας στον δρόμο που αυτή την εποχή γίνονται έργα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, φίλος μου ορκιζόταν ότι το έργο είναι του δήμου, όπως του είπε «κάποιος από τον δήμο» όπως μου έλεγε.

Βέβαια, εκτός από τον δήμο Πάρου, που επί χρόνια «κρύβεται» για τις ευθύνες του στον συγκεκριμένο δρόμο, πρέπει να γράψουμε ότι δεν είναι ο μόνος… Ευθύνες υπάρχουν διαχρονικά και στο λιμενικό ταμείο Πάρου – Αντιπάρου, όπως φυσικά και στον δήμο Αντιπάρου. Ο οποίος, δήμος Αντιπάρου, πετάει κι αυτός το μπαλάκι στην Πάρο, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο δρόμος στο δικό του δήμο, αλλά «στο απέναντι νησί». Προφανώς ο δήμος Αντιπάρου «δεν γνωρίζει» ότι τον δρόμο της Πούντας τον χρησιμοποιούν κατά κόρον οι δικοί του δημότες… Και, φυσικά, τυπικά, έχει δίκιο, αλλά δεν έχει δίκιο επί της ουσίας, αφού εννοείται ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των δημοτών του. Με την ίδια λογική όταν υπάρχουν προβλήματα μετακίνησης των πολιτών της Πάρου προς τον λιμένα Πειραιώς ο δήμος του νησιού μας δεν πρέπει να επέμβει, διότι ο λιμένας Πειραιώς βρίσκεται στον εκεί δήμο… Αφήνω στην άκρη τις διαχρονικές ευθύνες του δήμου Αντιπάρου στο λιμενικό Ταμείο, στον οποίον συμμετέχει με μέλη του στο Δ.Σ.. Αλήθεια μπορεί να μας επιδείξει τις επίσημες παρεμβάσεις των δικών του συμβούλων;

Τέλος και για να ολοκληρώσουμε με την ιστορία. Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Όλα τα άλλα είναι «κουβέντες του αέρα».

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.