Μαζική η συμμετοχή στην σημερινή απεργία

> Ελλάδα

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα!

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!» τονίζει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο - σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

 

2019 10 02 pano pame gsee 2

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, με πλέγμα αντιδραστικών διατάξεων, ενώ παράλληλα εισάγονται διατάξεις για πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, με προβλέψεις για ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κουρελιάζοντας τα καταστατικά των σωματείων, βάζοντας εμπόδια στη συλλογική δράση.

Απόφαση να προκηρύξουν απεργία έχουν πάρει πολλές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας κ.ά. (Διαβάστε παρακάτω)

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), ενώ Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο προκήρυξαν στάσεις εργασίας με έναρξη μία ή δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 9.45 π.μ., απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Η οργάνωση της πάλης και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.