Τράπεζες: Περιορισμούς στις συναλλαγές μέσω γκισέ - Ποια μέτρα προωθούνται

> Ελλάδα

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των συναλλαγών μέσω των τραπεζικών γκισέ.

Ποια μέτρα προωθούν Eurobank και Alpha Bank.

Περιορισμούς στις συναλλαγές μέσω των γκισέ αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, σε μία προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστος του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Την αρχή αναμένεται να πραγματοποιήσει η Eurobank, η οποία έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι «δεν θα πραγματοποιούνται πλέον συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά στο ταμείο».

Ανακοίνωση της Eurobank για τις συναλλαγές στα γκισέ

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «mononews.gr», η παραπάνω ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο σύνολο των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Eurobank.

Από την πλευρά της, η Alpha Bank έχει ενημερώσει τους πελάτες ότι «οι πληρωμές δημοσίου και οργανισμών με μετρητά, θα απαιτεί πλέον την προσκόμιση κάρτας Alpha Bank».

Ανακοίνωση της Alpha Bank για τις συναλλαγές στα γκισέ

 

Στόχο των παραπάνω πρωτοβουλιών αποτελεί η αποκλειστική διεκπεραίωση των συναλλαγών, των αναλήψεων, των καταθέσεων και των πληρωμών μέσω των ATM και των διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχε προκληθεί αναστάτωση στους καταθέτες, έπειτα από την κοινή απόφαση των τραπεζών για την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω των Αυτόματων Μηχανημάτων Ανάληψης, γνωστά και ως ATM.

Η κίνηση αυτή, είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τις τράπεζες να επανεξετάσουν την τιμολογιακή τους πολιτική. Ως αποτέλεσμα, οι τραπεζικές διοικήσεις ανέστειλαν προς ώρας τις νέες χρεώσεις.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.