ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ : Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο Καβούρι για «να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα»

> Ελλάδα

Κινητοποίηση πραγματοποιούν από τα ξημερώματα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής απαιτώντας «Να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα».

Κινητοποίηση πραγματοποιούν από τα ξημερώματα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής απαιτώντας «Να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης κρατούν πανό που αναγράφουν «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» και «Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα».

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το ξενοδοχείο, με τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να το καταγγέλλουν,  φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «Γεια σου Παναγόπουλε, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα βρίσκονται στο δρόμο κάθε μέρα», «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»«Να ποια είναι η δημοκρατία, φέραν εργοδότες μες στα σωματεία», «Στων εργατών τις πλάτες στήνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες». (δείτε εδώ video).

Τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, εμποδίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν στο χώρο του Συνεδρίου αυτή την ώρα στο Καβούρι Αττικής. Το γεγονός καταγγέλλει ο Χρήστος Κατσώτης, εκλεγμένος αντιπρόσωπος με τη ΔΑΣ στο Συνέδριο και βουλευτής του ΚΚΕ, σε δήλωσή του. (δείτε εδώ τη δήλωσή του).

Εξάλλου, όπως καταγγέλλουν πολλά ΜΜΕ, το «συνέδριο»-παρωδία της ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι επιχειρείται να γίνει με απαγόρευση της εισόδου των δημοσιογράφων.

Όσο περνά η ώρα συγκεντρώνονται διαρκώς στο σημείο συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που επιχειρεί να οργανώσει «συνέδριο»-παρωδία, με διάτρητες διαδικασίες-εξπρές, με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους και εκπροσώπους της εργοδοσίας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα σε κυβέρνηση και εργοδότες να παρεμβαίνουν ανοιχτά στα συνδικάτα. (Δείτε εδώ video με συνθήματα).

Εξάλλου αναχωρούν και πούλμαν για την κινητοποίηση στο Καβούρι, από καθορισμένα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι το κύμα διαμαρτυρίας και καταδίκης από συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, προτάσσοντας το αίτημα για «συνέδριο εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και απαιτώντας να γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για τα ζητήματα που «καίνε» τους εργαζόμενους, για την ανάγκη να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του.

πηγή:https://www.902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.