ΚΚΕ : Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά. Κλιμάκιο δίπλα στον ξεσηκωμένο λαό του νησιού

> Ελλάδα

Σε ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Σε ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή, αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ όλα τα νησιά, αν δεν ακυρώσει το σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.

Αυτή η πολιτική είναι που πυροδοτεί τις δίκαιες αντιδράσεις των νησιωτών, που υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συνανθρώπους τους.

Οι κυβερνητικές εκκλήσεις για ηρεμία μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθούν, όταν τα ΜΑΤ συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής, χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν τα δάση της περιοχής, όταν μάλιστα υπάρχει εμμονή σε ένα σχέδιο επικίνδυνο που έχει συναντήσει καθολική αντίδραση.

Ο λαός των νησιών έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαλεύει μια πολιτική που στρέφεται εναντίον τόσο του ίδιου όσο και των προσφύγων, όπως επίσης έχει δικαίωμα να αντιστέκεται στον κυβερνητικό αυταρχισμό που επιδιώκει να επιβάλει αυτή την πολιτική με τα ΜΑΤ και τη βία».

Κλιμάκιο του ΚΚΕ δίπλα στον ξεσηκωμένο λαό του νησιού

 

2020 02 26 lesvos 05

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα, τον περιφερειακό σύμβουλο Β. Αιγαίου Σταύρο Τάσσο και τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννη Συκά βρίσκονται και σήμερα από το πρωί κοντά στον ξεσηκωμένο λαό του νησιού.

Το πρωί το κλιμάκιο βρέθηκε στο Διαβολόρεμα, μετά πέρασε στο Μανταμάδο όπου και συμμετείχε στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα που έχει στηθεί για να αντιμετωπίσει την εγκληματική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ που έχει στείλει στο νησί.

Η Μαρία Κομνηνάκα από την Καράβα απαίτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τα σχέδιά της για το νέο hot spot. Να απεγκλωβίσει άμεσα τους πρόσφυγες και μετανάστες από όλα τα νησιά. Να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, σε συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης, να τους δώσει άμεσα τα χαρτιά που απαιτούνται ώστε να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές.

Επισήμανε δε ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει την εγκληματική της επίθεση ό,τι και αν συμβεί στον εξεγερμένο, αγωνιζόμενο λαό θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

Το ΚΚΕ, τόνισε, θα βρίσκεται μπροστά στους αγώνες, μαζί με τον λαό μέχρι να δικαιωθεί.

πηγή:https://www.902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.