Ελληνικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο Έντονη κινητικότητα στον Έβρο: Πληροφορίες για 6.000 μετανάστες στα σύνορα

> Ελλάδα

Συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο φαίνεται ότι λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες. Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Έβρου, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση πληροφόρηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στην Αδριανούπολη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 6.000 άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, από την πλευρά της Τουρκίας.

Στιγμιότυπο από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο

© Φωτογραφία : Achilleas Chiras / SOOC

Κινητικότητα εκτιμάται ότι υπάρχει και στην περιοχή Πέπλο, όπως και στην περιοχή Ύψαλα.

Όλα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες φοβούνται ένα δεύτερο κύμα πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα, ανάλογο μ’ αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, για κάθε ενδεχόμενο, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, στρατιώτες και συνοριοφύλακες, καθώς και περίπου 300 στελέχη της Frontex.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η κατάσταση στον Έβρο παραμένει ήρεμη.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.