Τουρκικές ειδικές δυνάμεις απέναντι από το Καστελλόριζο

> Ελλάδα

Μέλη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχουν εντοπιστεί απέναντι από το Καστελλόριζο στην τουρκική περιοχή Κας με φουσκωτά σκάφη.

Συγκέντρωση μελών των ομάδων ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχει παρατηρηθεί κατά τις τελευταίες ώρες, στην περιοχή Κας της Τουρκίας, που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι κινήσεις του τουρκικού στρατού παρακολουθούνται στενά από τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν φουσκωτά σκάφη με διπλές εξωλέμβιες μηχανές.

Η περιοχή Κας στην Τουρκία

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GOOGLE

Χάρτης με το Καστελλόριζο και την περιοχή Κας στην Τουρκία

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του τουρκικού στρατού εμφανίζονται απέναντι από το Καστελλόριζο, αφού και σε άλλες περιπτώσεις τουρκικά φουσκωτά προχωρούν σε προκλητικές ενέργειες, πλέοντας με ταχύτητα προς τα ελληνικά ύδατα, πριν στρίψουν την τελευταία στιγμή, «παίζοντας» έναν ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, διατηρώντας παράλληλα την ψυχραιμία που απαιτείται σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Σε δήλωσή του για την τουρκική Navtex, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Το σημερινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια ημέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι "σύμμαχοι" των ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να "νίπτουν τας χείρας των" μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών».

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του State Department σημειώνει:

«Η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σημαία της εξωτερικής τους πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττουν από τους συμμάχους τους δηλώσεις περί "αμφισβητούμενων υδάτων".

Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό!».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.