Αμερικανός γερουσιαστής: Τα νερά είναι ελληνικά και όχι «αμφισβητούμενα» όπως λέει το Yπ.Εξωτερικών

> Ελλάδα

Γερουσιαστής των Δημοκρατικών κατακεραύνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ανακοίνωση περί «αμφισβητούμενων υδάτων» κάνοντας λόγο για ελληνικά ύδατα.

«Πυρά» προς την κυβέρνηση της χώρας του, των ΗΠΑ, αλλά και προς την Τουρκία, εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ.

Η κριτική του Μενέντεζ προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αφορά στη χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία έκανε λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα», γεγονός το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο Αμερικανός πολιτικός, υποστηρίζοντας πως «αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα».

Γεωτρήσεις από το Γιαβούζ

Για τουρκική Navtex σε «αμφισβητούμενα νερά» κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την ίδια ώρα, μέσω της ανάρτησής του, ο Δημοκρατικός πολιτικός εξαπολύει τα «πυρά» του και προς την Τουρκία, αναφέροντας πως «η μόνη χώρα που αμφισβητεί αυτά τα νερά, είναι η Τουρκία», συμπληρώνοντας πως «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση».

Η ανάρτηση του Αμερικανού πολιτικού των Δημοκρατικών

Συγκεκριμένα, ο Μενέντεζ έγραψε στην ανάρτησή του: «Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που “αμφισβητεί” αυτά τα νερά είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση πάνω τους».

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.