Πρόστιμο στο ΚΚΕ γιατί δε δίνει στις αρχές τα στοιχεία των ενισχυτών του

> Ελλάδα

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους. Με βάση αυτό το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».

  • Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αντιδρώντας άμεσα και αποφασιστικά, συγκέντρωσαν το ποσό των 3.000 ευρώ, σαν πρώτη δόση έκτακτης εισφοράς στο Κόμμα.
  • Με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, έτσι ώστε το ΚΚΕ να έχει τους απαραίτητους πόρους για να δίνει την πολιτική μάχη υπεράσπισης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
  • Μέλη και φίλοι της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ ενισχύουν έκτακτα το ΚΚΕ με το ποσό των 1.600 ευρώ, κόντρα στο απαράδεκτο πρόστιμο που του επέβαλε η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. Δηλώνουν ότι «όσοι θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι τα μέλη του, οι οπαδοί του και οι χιλιάδες εργατικοί-λαϊκοί άνθρωποι που το στηρίζουν. Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ». 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.