Τουρκικά ΜΜΕ: Μεταφέρονται τανκς από τη Συρία στα σύνορα με την Ελλάδα

> Ελλάδα

Συνολικά 40 τανκ εκτιμάται πως μεταφέρονται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας από τη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ.

Τανκ στα σύνορα με την Ελλάδα στέλνει ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με τουρκικά μέσα που επικαλούνται το  πρακτορείο IHA. 

Τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα τανκ που βρίσκονταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην επαρχία Ρεϊχανλί και Κουμλού της Αντιοχείας φορτώθηκαν σε φορτηγά και με κατεύθυνση την Αδριανούπολη. 

Δύο κομβόι φορτηγών φορτωμένα με 40 τανκ αναχώρησαν το μεσημέρι από τα σύνορα με τη Συρία και αναμένεται να μεταφερθούν από το λιμάνι Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με τρένο στην Αδριανούπολη.

«Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης»

Εν τω μεταξύ, ομιλία στα εγκαίνια νοσοκομείου έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά επίθεση κατά της χώρας μας. 

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» ανέφερε.

Στη συνέχεια διατηρώντας την σκληρή ρητορική ανέφερε:

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

«Όσοι μας επιτέθηκαν ρίχτηκαν στη θάλασσα, εύχομαι να μην πληρώσουν σήμερα το ίδιο τίμημα»

Νωρίτερα, μιλώντας προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας καταφέρθηκε ξανά εναντίον της χώρα μας.

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μέσω του τηλεφώνου του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

​Ο Τούρκος πρόεδρος, εξάλλου, μιλώντας στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Άγκυρας - Nigde είπε χαρακτηριστικά ότι όσοι κατέλαβαν την Ανατολία πριν από έναν αιώνα «θάφτηκαν στη γη ή ρίχτηκαν στη θάλασσα».

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.