Σε εξέλιξη η πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι

> Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εκδηλώσεις μνήμης να διοργανώνονται στο Κερατσίνι.

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Μια εγκληματική ενέργεια της φασιστοσυμμορίας, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί άλλωστε και η δολοφονική επίθεση με την ενέδρα των χρυσαυγιτών εναντίον των κομμουνιστών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα μιας ακόμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Εκείνο το βράδυ οι χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες. Λίγη ώρα μετά, ο Π. Φύσσας έπεφτε νεκρός από τη μαχαιριά που του κατάφερε ο Ρουπακιάς.

Η Μάγδα Φύσσα

Με αφορμή τη μαύρη αυτή επέτειο, Σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (πλ. Ζαρντέν, Αμφιάλη). Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ, καλώντας ιδιαίτερα τα εργατικά σωματεία να προκηρύξουν στάσεις εργασίας στις 7 Οκτώβρη, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων. Επίσης, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν το λαό και τη νεολαία να βρεθούν στο δρόμο, με αίτημα την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, όπως και όλων των στελεχών της που σήμερα προσχώρησαν ή δημιούργησαν άλλα φασιστικά μορφώματα. Καταγγέλλουν επίσης την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη της ΧΑ, που «ξεπλένει» τους δολοφόνους ναζιστές.

Συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Η οικογένεια του αδικοχαμένου ράππερ εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας να δώσουν το «παρών» στο Εφετείο την ημέρα έκδοσης της απόφασης, όσοι στάθηκαν «δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα».

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:00» τονίζειται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, η οικογένεια Φύσσα προσθέτει:

«Επτά μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.