ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Αναγκάσαμε το υπουργείο να μας ακούσει!»

> Ελλάδα

«Αναγκάσαμε το υπουργείο να μας ακούσει» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, για τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με την υπουργό.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο υπουργείο, η υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας!

Καταθέσαμε τα δίκαια αιτήματά μας στο υπουργείο και απαιτήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις!

Όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας... Δεν απαντάει γιατί δεν γίνεται τώρα να αραιώσουν τα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, να βρεθούν παραπάνω αίθουσες, να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε καθηγητές...

Δεν μας είπε τίποτα για την τρομοκρατία και την καταστολή σε ανήλικους συμμαθητές μας, για τα χημικά και τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, για τα χτεσινά γεγονότα με αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά την πορεία σε μαθητές, τις προσαγωγές, το κλίμα τρομοκρατίας.

Για κάποια από τα αιτήματά μας, όπως για τα τεστ κορονοϊού που χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας και διεκδικούμε να είναι πολλά και δωρεάν ή για την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα σχολεία μας, μας είπε να πάμε σε άλλα υπουργεία...

Δεν μας είπε τίποτα πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, για του χρόνου που θα είναι καλύτερα και διάφορα τέτοια.

Παρουσίασε την εικόνα του καλού υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε.

Όμως η πανδημία φουντώνει, τα κρούσματα αυξάνονται, τα τμήματα και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μας λένε να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Παλεύουμε για ασφαλή και ανοικτά σχολεία! Κόψτε τις υποσχέσεις και την τρομοκρατία!

Ένα μήνα κανείς και τίποτα δεν μας σταμάτησε! Είμαστε χιλιάδες! Έχουμε δίκιο! Συνεχίζουμε ενωμένοι, πιο έμπειροι, πιο δυνατοί!

Προχωράμε:

  • Από αύριο Σάββατο 17 Οκτώβρη και Κυριακή 18 Οκτώβρη σε συνεδριάσεις όλων των συντονιστικών Επιτροπών για να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές για τη σημερινή συνάντηση με την υπουργό και για να αποφασίσουμε πώς συνεχίζουμε.
  • Από Δευτέρα 19/10 ετοιμαζόμαστε για νέες Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις. 
  • Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους!
  • Ψηφίζουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε κάθε σχολείο!
  • Την Πέμπτη 22/10 προετοιμάζουμε νέα μεγάλη μαθητική κινητοποίηση για την οποία θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις μας.

Στο δρόμο του αγώνα πάλι θα μας βρουν όσο τ' αυτονόητα κάνουν πως δεν ακούν!».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.