Πότε αλλάζει η ώρα τον Οκτώβριο

> Ελλάδα

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, ρυθμίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας ώστε να δείχνουν μία ώρα πίσω

και να εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα.

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής25 Οκτωβρίου, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα αλλάξουμε την ώρα που δείχνουν τα ρολόγια μας, καθώς θα γυρίσουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, προκειμένου να εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα.

Η επόμενη αλλαγή στη θερινή ώρα, θα γίνει όπως πάντα την τελευταία Κυριακή του ερχόμενου Μαρτίου.

Πότε γυρίζουμε σε χειμερινή ώρα το 2020

Η χειμερινή ώρα τίθεται σε εφαρμογή πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Έτσι, φέτος η αλλαγή στους δείκτες των ρολογιών, συμπίπτει με την 25η Οκτωβρίου. Η αλλαγή σε θερινή ώρα εφαρμόζεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, με σκοπό αυτής της πρακτικής να είναι η αξιοποίηση του περισσότερου φωτός και η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η ημέρα την άνοιξη και το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο.

Τι ισχύει με την αλλαγή ώρας για το 2020

Το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο, της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταργείται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. από το 2021.

Συγκεκριμένα, όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Ακόμα, γίνεται σαφές στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι:

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.