Μαθητές κρατούνται εδώ και τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ - Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σήμερα στα δικαστήρια

> Ελλάδα

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ένας 14χρονος μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο οποίος συνελήφθη την Περασμένη Πέμπτη για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε εκείνη την ημέρα. Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, ο μαθητής κρατείται για κακούργημα εδώ και τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, λες και είναι εγκληματίας!

Στη ΓΑΔΑ κρατούνται δύο ακόμη 14χρονοι μαθητές και δύο 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Οι μαθητές αυτοί κρατούνται παρά το γεγονός πως κατηγορούνται για πλημμελήματα, προφανώς για λόγους εκφοβισμού. Μάλιστα, η προσωρινή κράτηση απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 15 ετών. 

H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση της και καλεί αύριο, στις 11 π.μ,. στο  κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Την κράτηση του μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλανδρίου, η οποία καλεί την ίδια ώρα, στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων «για να υπερασπιστούμε τον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σημειώνει ότι ο μαθητής Β.Γ. από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του! Η σύλληψη του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή». 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος της ΟΓΕ) απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του μαθητή και καλεί τις γυναίκες αύριο, στην πρώην σχολή Ευελπίδων. 

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι, ο οποίος συμμετείχε στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Ο μαθητής κρατείται εδώ και τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και αύριο θα περάσει αυτόφωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Η απαράδεκτη σύλληψη και 4ημερη κράτηση στη ΓΑΔΑ 14χρονου μαθητή που συμμετείχε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, σαν να είναι κοινός εγκληματίας, βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, η οποία με ωμή καταστολή και απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει ''φίμωτρο'' στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση! Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής και να απαλλαγεί πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τον βαραίνουν!».

Eπίσης, η ΟΒ Χαλανδρίου της ΚΝΕ δηλώνει τη στήριξη  της στο μαθητή και την οικογένεια του. «Απαιτούμε άμεσα να απαλλαχθεί από τις ανύπαρκτες και ανυπόστατες κατηγορίες που του προσάπτουν», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα. 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.