Απαράδεκτη απόφαση απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις!

> Ελλάδα

Με ακόμα μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαό και τη νεολαία.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από τις 6 π.μ. της Κυριακής 15 Νοέμβρη ως τις 9 μ.μ. της Τετάρτης 18 Νοέμβρη 2020, ενώ προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο σε όσους την παραβιάσουν. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06.00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21.00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020. Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.• Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, τους υγειονομικούς της Καρδίτσας, αλλά και την αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε δύο νέους στην πλατεία της Καρδίτσας.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει. Έχει στόχο να αποτρέψει την αγωνιστική ανάταση, να ενοχοποιήσει το λαό για τις  διεκδικήσεις του για την πανδημία. Η πορεία για το Πολυτεχνείο ενοχλεί, γιατί το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενό της στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στρατηγικός σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από τότε.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.