ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ :Σήμερα η απεργία για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού

> Ελλάδα

Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή, την υγεία, τα δικαιώματά μας από την εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων

: Το παραπάνω μήνυμα στέλνουν με τη σημερινή απεργία και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν στο πλαίσιό της σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία του λαού για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, που οδηγεί τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στο «κόκκινο» στις συνθήκες της πανδημίας, που μετατρέπει τους μεγάλους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, που φορτώνει τα σπασμένα μίας ακόμα οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και ετοιμάζει νέες βάρβαρες ανατροπές με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει ήδη ετοιμάσει με τα ραβασάκια των εργοδοτικών ενώσεων, η απάντηση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα δοθεί σήμερα με απεργία.

Το κάλεσμα στους εργαζόμενους να επιβάλουν το δικό τους απεργιακό lockdown στους χώρους δουλειάς συνοδεύεται με διάφορες συμβολικές παρεμβάσεις, προσαρμοσμένες στις συνθήκες της πανδημίας. Τα σωματεία προγραμματίζουν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, συνεντεύξεις Τύπου για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Την ίδια στιγμή που γυρνάει την πλάτη στα σωματεία και στα δίκαια αιτήματά τους, η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, με την «έκθεση Πισαρρίδη» και με κάθε διαθέσιμο «εργαλείο», σπεύδει να «απογειώσει» το αντεργατικό έργο της ίδιας και των προκατόχων της, κάνοντας πράξη πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει: 10ωρη δουλειά, «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και ακόμα περισσότερη «ευελιξία». Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για περισσότερους κλάδους και εργαζόμενους. Παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, περιορισμούς στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, εμπόδια στη δράση των συνδικάτων, στις Γενικές τους Συνελεύσεις, στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας.

«Ο αγώνας των εργαζομένων δεν αναβάλλεται, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί η πάλη», διαμηνύουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.